Nieuws

Reddit-gebruiker maakt spel uit Squid Game na in Fortnite

Reddit-gebruiker maakt spel uit Squid Game na in Fortnite

Een fan van de populaire Netflix-serie Squid Game heeft één van de spellen uit de serie nagemaakt in de creative mode van Fortnite. Via Reddit deelt gebruiker ‘saas_dev’ een video waarin te zien is hoe de persoon een vrijwel perfecte recreatie maakt van de bekende ‘Red Light, Green Light’ uitdaging uit de serie. Dit stuk bevat eventuele spoilers voor degene die de serie nog gaan kijken.

In de hitserie spelen de personages kinderspelletjes om een gigantisch geldbedrag te winnen. Er zit echter een twist aan de zogenoemde ‘kinderspelletjes’, bij elk spel gaan degene die het niet halen dood.

Red Light, Green Light

Het eerste spel in Squid Game is de Zuid-Koreaanse versie van het kinderspelletje wat wij in Nederland kennen als Annemaria koekoek. Spelers moeten aan de andere kant van het speelveld komen, maar mogen alleen bewegen wanneer de spelleider niet kijkt. Zodra de spelleider omkijkt zijn degene die nog bewegen af. In de serie worden de personen die nog bewegen doodgeschoten.

Saas heeft dit bekende spelletje nagebootst in de creative modus in Fortnite en die krijgt veel positieve reacties hierop. Er zijn al meerdere pogingen gedaan om het spel na te maken, maar nog nooit met zoveel precisie en succes. De omgeving is identiek aan de serie en ook heeft de gebruiker het creepy Koreaanse liedje er in verwerkt.

Andere varianten

Voordat saas met de Unreal Engine versie kwam zijn er meerdere pogingen gedaan om het kinderspelletje na te maken. Zo is er een Roblox-variant, maar ook verschillende VR-versies. Daarnaast is YouTuber MrBeast van plan om een real life Squid Game-toernooi te organiseren met de (vanzelfsprekende) aanpassing dat er niemand dood gaat na een spel. Via een TikTok daagde hij zijn volgers uit om de video tien miljoen keer te liken, wanneer dat was gebeurd ging hij Squid Game werkelijkheid maken. De TikTok ging binnen de kortste keren viral en had in no-time het benodigd aantal likes te pakken.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen