Nieuws

Fortnite The Spy Within LTM lijkt verdacht veel op Among Us

16 december 2020, 18:17

Epic Games heeft een nieuwe Fortnite Limited Time Mode (LTM) geintroduceerd onder de naam The Spy Within. In deze modus moeten acht van de tien spelers opzoek naar de twee spionnen, waarbij de spionnen het doel hebben de andere spelers te elimineren. De modus lijkt daarbij bijna een 1:1 kopie van het populaire spel Among Us.

The Spy Within modus is ontwikkeld door een flink aantal creators uit de community, het is dan ook niet raar dat bekende concepten uit andere spellen overhevelen naar Fortnite. Zo ook met The Spy Within, de LTM die duidelijk het spel Among Us nabootst.

Zo werkt de LTM (en ook Among Us)

Je start met tien spelers, waarvan er twee een spion zijn. De identiteit van elke speler is verborgen, zodat spelers niet weten wie wie is. Het doel van de agenten is de spionnen te ontmaskeren, terwijl de spionnen als doel hebben alle agenten uit te schakelen. Wie dat als eerst lukt, wint het spel.

De agenten hebben tevens de taak objectives te volbrengen en daarmee goud te verzamelen.

Spelers kunnen de ingame voice chat niet gebruiken om met elkaar te spreken. Dat kan alleen als er een zogeheten meeting plaatsvindt; dit gebeurt nadat een speler een verdachte activiteit of speler heeft ontdekt. Tijdens de meeting kunnen spelers discussieren wie er verdacht waren en vervolgens stemmen op verdachte spelers, die bij genoeg stemmen uit het spel worden gezet.

Counter-Strike en COD

Het is overigens niet de eerste keer dat bekende concepten en mappen uit andere games worden gehaald. Zo werd er eerder al een bom defuse mode uitgebracht, en ook zijn er al meerdere keren mappen uit Counter-Strike en Call of Duty nagebootst.