Nieuws

Pas op! Ufo's ontvoeren spelers in Fortnite

Pas op! Ufo's ontvoeren spelers in Fortnite

Na vele teasers en leaks komen we steeds dichter bij het begin van Fortnite Season 7. Na de laatste update verschijnen er steeds UFO's boven het eiland. Deze UFO's ontvoeren spelers en droppen hun op een willekeurige plek op het eiland.

Embedded content: https://https://twitter.com/FortniteINTEL/status/1399925220279001091?s=20

Met het einde van seizoen 6 is seizoen 7 in zicht. 7 juni komt het nieuwe seizoen uit en het belooft een spannende seizoensstart te worden. Eerdere hints en leaks wijzen naar een alien invasie in het einde van Fortnite Season 6. Spelers worden al een tijdje geteased in het spel, maar op 2 juni dook de eerste UFO op. De UFO ontvoert spelers door ze omhoog te halen en laat ze verdwijnen, de spelers die ontvoerd zijn worden vervolgens op een willekeurige plek op het eiland gedropt.

Hoe werken de Fortnite UFO's

Het duurde niet lang voordat spelers door hadden hoe de UFO's precies werken. Hoewel het in eerste instantie lijkt op een bedreiging komt de alien ontvoering eigenlijk met een positief effect.

In het begin van een match is de spawn rate van een UFO erg laag, bij de eerste cirkel is dit 10 procent. Bij de tweede cirkel 20 procent, derde 40 procent, vierde 80 procent en bij de vijfde cirkel spawned er gegarandeerd een UFO.

Effect van de UFO’s

Wanneer er een UFO verschijnt selecteert deze willekeurig een speler om te ontvoeren. De geselecteerde speler krijgt een waarschuwing van drie seconden. Het duurt ongeveer 2 seconden voordat je compleet bent verdwenen. In totaal kunnen er 20 spelers worden ontvoerd door een UFO, dit kunnen individuele spelers zijn maar ook complete squads. Als je ontvoerd wordt en je hebt bijna geen levens of shield dan wordt dit door de UFO aangevuld tot 100. Ook word je binnen een paar seconden weer vrijgelaten op een willekeurige plek op de map en lijkt het alsof er niets gebeurd is.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1399926159664726017?s=20

Het is niet bekend hoe lang deze UFO's in het spel blijven. Het lijkt er wel op dat ze er zijn om spelers enthousiast te maken voor Season 7, dus misschien blijven de UFO's wel gedurende seizoen 7? Volgende week weten we het, als Fortnite Chapter 2 Season 7 uitkomt!

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen