Nieuws

Fortnite World Cup: Nederlander Rojo wint 2.2 miljoen dollar

27 juli 2019, 21:09

**Het duo-toernooi van de Fortnite World Cup is zojuist ten einde gekomen. Het toernooi met een prijzenpot van 15 miljoen dollar werd door meer dan een miljoen mensen bekeken. Er deden in totaal vier Nederlanders mee en één Belg. Uiteindelijk namen Aqua en Nyhrox de 3.000.000 dollar en de Fortnite World Cup-titel mee naar huis. Nederlander Dave "Rojo" Jong werd tweede.
**

Rojo zet hiermee een historische prestatie neer. De Nederlander zette zijn consistente prestaties van de afgelopen weken voort. Na game vier stond hij samen met zijn duo-partner Wolfiez op plaats zeven. In de vijfde game wist Wolfiez het in zijn eentje lang vol te houden, waardoor het duo een sprong nam naar plaats vier. In de laatste game werden de rollen omgedraaid, en wist Rojo door het gebruik van een baller in zijn eentje de top vijf binnen te dringen. Hierdoor schoof hij uiteindelijk door naar plaats twee;goed voor 2.250.000 dollar.

Veel ogen waren gericht op de beste speler uit de Benelux: Mitr0. Samen met zijn Britse duo-partner Mongraal werd hij gezien als één van de kanshebbers voor toernooiwinst. Het duo had een enorm goede start. Mitr0 wist in de eerste game na uitschakeling van Mongraal geheel solo een derde plaats te pakken. Deze trend zette het duo voort tot en met game vier, met als resultaat een vierde plaats in het algemene klassement. Game vijf verliep wat stroef, maar door een flink aantal eliminaties behield het duo een top vijf notering. In game zes werd Mitr0 al vroeg uitgeschakeld. Mongraal wist nog lang mee te doen, maar kon geen extra plaatsingspunten binnen slepen. Uiteindelijk werd het duo zesde voor 450.000 dollar.

Nederlanders Quinten en Lnuef deden het helaas minder goed. Het duo wist niet door te dringen tot de eindfases van de games en werd een aantal keer vroeg in het spel geëlimineerd. De Belg Noward speelde samen met zijn Zwitserse partner 4zr. Tot en met game vijf wist het duo niet tot de top 20 door te dringen, maar door een Victory Royale in game zes werd het duo uiteindelijk 13e.

Het gehele klassement is op de site van Epic Games te vinden. In-game kunnen spelers gedetailleerde informatie zien, zoals eliminaties en plaatsing per game.

Morgen vindt het solo-toernooi plaats om 19:00 ‘s avonds. Dit zijn volgens ons de kanshebbers. Meer over het WK lees je in ons artikel: Zo mis je niets van de Fortnite World Cup.