Nieuws

Chinese organisatie FPX gaat samenwerking aan met Marvel

Chinese organisatie FPX gaat samenwerking aan met Marvel

De Chinese esportsorganisatie FPX is een samenwerking aangegaan met Marvel Entertainment. FPX, eigendom van de game ontwikkelaar FunPlus, wil zo meer mogelijkheden creëren voor fans om hun esportsteams te supporten.

Sinds het League of Legends-team van FPX in 2019 G2 Esports in de Worlds finale versloeg is de organisatie sterk gegroeid. Na een rebrand en meerdere grote partnerschappen is FPX in meerdere games een grote naam geworden.

Samenwerking met Marvel

Dankzij de samenwerking krijgt de organisatie nieuwe merchandise en (gaming)accessoires geïnspireerd door Marvel. Alle teams van FPX in Valorant, Counter-Strike, Call of Duty: Mobile en Wild Rift krijgen unieke door Marvel geïnspireerde merchandise.

Het is niet de eerste keer dat Marvel een samenwerking aangaat met een esportsorganisatie. In 2019 begon het entertainmentbedrijf aan een samenwerking met Team Liquid, die vorig jaar tot 2022 verlengd werd. Daarnaast heeft Marvel ook nog een partnership met het Australische Chiefs Esports Club. Chiefs was laatst nog in het nieuws doordat het Valorant-team, samen met het andere Australische Valorant-team ORDER, werd uitgesloten van deelname aan het wereldkampioenschap van de shooter.

Concurrentie

Marvel is niet het enige entertainment bedrijf dat zich mengt in de esports wereld. DC Comics, de grootste concurrent van Marvel, ging vorige maand een samenwerking aan met FaZe Clan. Waarbij de esportsorganisatie niet alleen nieuwe merchandise brengt voor de fans, maar ook een stripboek uitbrengt met Batman en leden van FaZe Clan.

FPX

Momenteel is het League of Legends-team van FPX een van de 22 teams die meedoet om de wereldtitel. FPX wordt gezien als één van de topfavorieten om wereldkampioen te worden. Het Chinese team werd bij het bekendmaken van de groepen gekoppeld aan regerende wereldkampioen Damwon en het Europese Rogue. Op maandag 11 oktober beginnen ze aan de weg naar de Summoner’s Cup met een game tegen Damwon.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen