Blizzard Entertainment
Nieuws

Frenetic wint Hearthstone Masters Tour Montreal Online

14 september 2020, 16:01

Dit weekend heeft de Spaanse Frenetic de Hearthstone Masters Tour Montreal Online gewonnen, door in de finale Cagnetta99 met 3-0 te verslaan. De Nederlandse Theo was de best presterende speler uit de Benelux, met een score van 6-3 die hem een plaats in de top 50 gaf.

Aan het grote Hearthstone toernooi, dat de afgelopen drie nachten vanaf 02:00 Nederlandse tijd plaatsvond, deden 325 spelers mee. Na twee dagen Swiss waren hier nog acht spelers van over: de Duitse Nightningz, de Singaporese LambySeries, de Chinese huidig wereldkampioen VKLiooon, de Franse Dreivo, de Italiaanse Cagnetta, de Spaanse Frenetic, de Amerikaanse Dreadeye en de Taiwanese XiaoDai.

Na de kwartfinales waren hier enkel nog Frenetic, LambySeries, DreadEye en Cagnetta van over. De halve finale tussen Cagnetta en Dreivo werd het gesprek van de dag, nadat Cagnetta een belangrijke game verloor door een visuele bug.

In de eerste halve finale liet Frenetic zien dat hij niet met zich liet sollen door LambySeries met 3-0 te verslaan, terwijl in de andere halve finale Cagnetta hetzelfde deed tegen DreadEye. In de grande finale liet Frenetic zien de onbetwiste kampioen van het weekend te zijn door zijn Italiaanse tegenstander met 3-0 te verslaan.

Benelux

Voor de spelers uit de Benelux was dit een redelijke Masters Tour. De Nederlandse Thijs, wie in de vorige Masters Tour nog de top 4 behaalde, had deze maal een minder goed weekend en viel na twee rondes uit het toernooi. Ook voor de andere Nederlandse Grandmaster, Tyler, was het een teleurstellend weekend. Hij wist het met een score van 3-6 maar tot de 156ste plaats te schoppen.

De Nederlandse CptnKitty, wie op Masters Tour APAC Online nog de top 15 wist te halen, viel deze keer helaas in de vierde ronde uit met een score van 1-3. Voor de Luxemburgse wiRer en de Belgische Maverick ging het wat beter, zij wisten allebei met een score van 5-4 respectievelijk de 109de en 119de plaats te bereiken. De hoogste score van alle Benelux-spelers was in dit toernooi voor de Nederlandse Theo: hij haalde met een score van 6-3 de 49ste plaats.