Nieuws

FunPlus Phoenix verslaat RNG en wint eerste LPL-titel

7 september 2019, 16:37

De Chineese LPL heeft een nieuwe kampioen: FunPlus Phoenix. Dit team, dat pas sinds 2017 bestaat en vorig jaar nog als achtste eindigde, wist in de finale met 3-1 te winnen van de oudgedienden van Royal Never Give Up.

Het is FunPlus Phoenix gelukt om hun allereerste Chinese LPL-kampioenschap binnen te slepen. Dit lukte het jonge team door met 3-1 te winnen van RNG, een van de oudste en meest bekende League of Legends-teams uit China. Naast dat FPX nog nooit eerder een titel won is dit ook de eerste titel voor iedere speler die deel uitmaakt van het team.

In de eerste game van de finale wist RNG nog te winnen in een vrij eenzijdige match. FPX's midlaner Doinb koos voor de champion Yasuo en het team probeerde samen met Tian's Gragas een voordeel in de midlane te halen maar RNG speelde erg goed via hun eigen botlane. Hier liet Uzi, die gezien wordt als misschien wel de beste AD Carry ooit, zien waarom hij deze titel verdient. Uiteindelijk viel de Nexus van FPX na 38 minuten.

Games 2, 3 en 4 waren een ander verhaal. In game 2 leek het er op alsof de ADC van FunPlus Phoenix, Lwx, een gooi wilde doen naar Uzi's titel. Met een score van 10/1/6 op Kai'Sa scheurde hij door het team van RNG heen en zorgde voor een snelle overwinning. Game 3 was met aan het einde van de game slechts twee kills en 4000 gold verschil tussen beide teams weer een stuk spannender. De uiteindelijke winnaar van de serie verloor bijna hun Nexus na een verloren teamfight, maar RNG had niet genoeg tijd om de game in het slot te gooien. FunPlus' champions kwamen weer tot leven, wonnen een laatste gevecht en stootten direct door naar RNG's basis. In de vierde en laatste game werd ook al snel duidelijk dat ook in deze game FPX aan het langste eind zou trekken.

FunPlus Phoenix gaat door het winnen van de finale als het als eerst geplaatste team van China naar het wereldkampioenschap League of Legends. RNG zal ook naar Worlds 2019 gaan als de zogenoemde 'tweede seed'. Het derde en laatste Chinese team dat naar Worlds zal gaan wordt bekend op zondag 8 september.

Deel: