Nieuws

FunPlus Phoenix Worlds skins: Doinb kiest Malphite

13 januari 2020, 11:05

De 2019 Worlds skins van FunPlus Phoenix zijn bekendgemaakt: Gangplank, Lee Sin, Malphite, Vayne en Thresh krijgen allemaal een gloednieuwe FunPlus Phoenix skin. Midlaner DoinB presenteerde de lijst met namen tijdens zijn stream.

Met hun overwinning op Worlds 2019 verwierf FunPlus Phoenix niet alleen de titel 'wereldkampioen' maar ook het recht om een nieuwe skinreeks. De wereldkampioenen mogen ieder één champion kiezen die de nieuwe skin ontvangt en lieten eerder hun voorkeuren al weten. Zo krijgen we dus vijf nieuwe skins in FunPlus Phoenix-stijl, compleet met bijpassende kleuren en teamlogo. De enige voorwaarde is dat een speler met de betreffende champion op Worlds 2019 gespeeld moet hebben.

De gekozen skins:

  • GimGoon: Gangplank
  • Tian: Lee Sin
  • Doinb: Malphite
  • Lwx: Vayne
  • Crisp: Thresh

Toplane en jungle

Toplaner GimGoon koos voor Gangplank (8.9 KDA), de champion waarmee hij zes wedstrijden speelde op Worlds 2019. Ook Jungler Tian koos voor een champion waarmee hij veel succes had: Lee Sin. Tian speelde zes games op 'The Blind Monk', waarvan drie in de finale tegen G2 Esports.

DoinB kiest Malphite voor zijn vrouw

Midlaner DoinB kiest ervoor om zijn skin aan Malphite te geven. Hoewel dat voor sommige fans als een verrassing kan komen heeft hij daar wel een goede reden voor. Malphite is namelijk een van de weinige champions die zijn vrouw vaak speelt. Daarnaast vindt hij dat Maphite ook makkelijk door andere spelers opgepakt kan worden waardoor meer League of Legendsfans van de skin kunnen genieten.

Met deze keuze kan zij straks dus ook met 'zijn' skin spelen. DoinB wilde eigenlijk graag een Yasuo-skin kiezen maar speelde geen games op de champion. Zijn enige game op Malphite speelde hij tegen GAM esports in de groepsfase van Worlds 2019.

Tae-san "DoinB" Kim en zijn vrouw Tang Xiaoyo

Thresh en Vayne

ADC Lwx kiest voor Vayne waarmee hij tegen zowel GAM Esports als Splyce wist te winnen. Zijn partner, support Crisp, kiest volgens DoinB voor Thresh, de champion waarop hij gedurende Worlds 2019 ongeslagen bleef.

Verwacht wordt dat we de skins rond de zomer kunnen aanschaffen. De skins van Invictus Gaming, wereldkampioen in 2018 verschenen in juni 2019.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: