Electronic Arts FIFA
Nieuws

FUT 21 Co-Op: Speel met vrienden voor rewards in FIFA 21

11 augustus 2020, 10:28

Electronic Arts heeft in de FIFA 21 Ultimate Team trailer en de bijbehorende Pitch Notes meer informatie gegeven over de co-op functie. Een nieuwe toevoeging dit jaar waar de community lang op heeft gewacht. Samen met je vrienden is het mogelijk via Squad Battles, Division Rivals en online vriendschappelijke wedstrijden voor rewards spelen.

In de FUT 21 trailer worden enkele snippets van de Co-Op mogelijkheid binnen de game mode getoond. In de Pitch Notes die zijn uitgebracht met deze trailer is iets meer gedetailleerde informatie beschikbaar. 

UPDATE: Er is inmiddels nog meer bekend over FIFA 21 FUT co-op en dat hebben we netjes voor je op een rij gezet!

Hoe werkt Co-Op?

In FIFA 21 Ultimate Team komt er een widget met je vriendenlijst te staan rechts onder in het menu. Dit is te zien op onderstaande afbeelding. Als je een vriend selecteert om mee samen te spelen kom je direct in de Co-Op lobby terecht.

De speler die de lobby aanmaakt wordt de captain van het team. Dat betekent dat diegene de controle heeft over de selectie waarmee jullie de strijd aangaan tegen een ander team en de keuze welke speltype er gespeeld wordt.

De Co-Op speltypes

In FIFA 21 Ultimate Team kan je een maximaal aantal wedstrijden Division Rivals per week spelen die meetellen in je ranking voor rewards. Iets wat al voor Squad Battles aanwezig is. Als je Co-Op Division Rivals gaat spelen gebruiken beide spelers een wedstrijd die meetelt in de wekelijkse score.

Heeft een van jullie beide al de maximaal aantal wedstrijden gespeeld? Dan telt de wedstrijd voor beide spelers niet mee in de wekelijkse score. Wel is het mogelijk om nog samen wedstrijden te spelen voor coins, skill rating, objectives en Weekend League kwalificatiepunten. De hoogste skill rating wordt gebruikt in de matchmaking.

Naast Division Rivals en Squad Battles heb je ook de mogelijkheid om Co-Op vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

Geen 2 vs 2 mogelijk

Op Twitter heeft EA nog op wat vragen uit de community antwoord gegeven. Hierdoor is onder andere duidelijk geworden dat je niet met een vriend het tegen een ander team bestaande uit twee vrienden kan spelen in een Co-Op wedstrijd. Tot grote teleurstelling van veel spelers.