Nieuws

G1do meedogenloos: "Sector One heeft niet zoveel te zoeken op ons niveau"

6 juni 2019, 21:04

G1do heeft harde woorden voor Sector One. Woensdag werd eindelijk de langverwachte halve finale van de Kayzr League gespeeld en die wedstrijd resulteerde in een klinkende overwinning voor Defusekids. In twee mappen werd Sector One vakkundig opzij gezet, waarbij de tweede map Mirage een ware masterclass was. We spraken G1do over de overwinning en hoe het nu verder zal gaan.

Hij windt er geen doekjes om. G1do vindt dat Sector One heeft laten zien dat ze niet op hetzelfde niveau thuishoren als Defusekids. Voorafgaande de wedstrijd werd Sector One gezien als één van de allerbeste teams in de Benelux na enkele indrukwekkende prestaties op LAN en in ESEA. Zelfs een verpletterende nederlaag tegen Defusekids in dezelfde Kayzr League deed niet af aan die gedachte. "Blijkbaar was Sector One strats aan het bewaren in die BO1", zegt g1do daarover. "Natuurlijk moet je na elke game een excuus hebben, maar na deze BO3 is het wel duidelijk dat Sector One niet veel te zoeken heeft op ons niveau. Ik zou ze nu rond plek vier of vijf in de Benelux plaatsen, zo rond het niveau van Asterion en mCon."

Train en Mirage 

De mappen waren Train en Mirage. Train begon wat lastig voor Defusekids, want ze begonnen op de T-helft. "Ik denk dat de game op Train een stuk closer leek dan het was. T-side Train is niet heel gemakkelijk en we hebben daar veel fouten gemaakt waardoor het close was", zegt g1do. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar in de CT-helft wist het team eindelijk de impasse te verbreken. "Niemand had het idee dat we train nog gingen weggeven. Als je de T-helft met 8-7 kan afsluiten heb je gewoon een goede helft gespeeld."

Daarna volgde Mirage en dat was een afslachting. "Mirage was de pick van Sector One en ik verwachtte een stuk meer van Sector One", zegt g1do. "Natuurlijk geven ze de schuld aan de Kayzr servers maar ik vond ze erg zwak op die map. Ze hebben geen normale mid default gespeeld en behalve een B-rush geen enkele execute gegooid. Misschien is dat iets wat zij niet fijn vinden om te doen, of vinden ze deze manier van spelen beter bij hun passen, maar voor ons voelde het vrij makkelijk om te counteren."

Het is één van de eerste keren dat we Defusekids Mirage zien spelen. Daar zit een reden achter. "Mirage is een map die iedereen kan spelen. Die map wordt veel gespeeld in pugs, en aangezien de helft van de Benelux teams een mix is, wilde ik Mirage als main ban hebben. Wij hadden dan veel meer voordeel op maps zoals Nuke en Train. We hebben veel tijd gestopt in het vinden van een speelstijl die bij ons past en daardoor voelen we ons nu comfortabel om die map te spelen." Het was een verrassingskeuze, zo heeft ook yNc toegegeven. "Ik denk dat mensen onze Mirage onderschat hebben omdat het een lange tijd onze permaban was. Inmiddels is het één van onze beste maps. yNc heeft ook toegegeven dat ze totaal geowned zijn in de veto's, omdat ze een Inferno pick verwachtten van ons."

Leuke finale

G1do blikt ook vooruit naar de finale. Daar verwacht hij een goede pot. "Ik vind Game Fist een leuk team omdat ze moeite doen om beter te worden. Ook hebben ze echt een mappool en spelen ze niet alleen een beetje Mirage zoals bijna alle Benelux teams." Ondanks die lof verwacht hij niet dat Game Fist een vuist kan maken tegen Defusekids. "Ik denk dat het 3-0 wordt."

Op 8 juni staan Defusekids en Game Fist tegenover elkaar in de Kinepolis in Antwerpen waar ze de finalestrijd om de Kayzr League zullen beslechten.

Deel: