Beeld: Riot Games
Nieuws

G2 behaalt LEC finale na spectaculaire reverse sweep tegen Fnatic

1 september 2019, 09:11

G2 Esports is er gisteren in geslaagd zich direct te plaatsen voor de LEC Summer Split Finals in Athene. Het vroeg een bloedstollende reverse-sweep in de best-of-five tegen Fnatic.

308 dagen op rij was G2 ongeslagen in best-of-five series sinds de verloren halve finale tegen RNG op Worlds 2018. Gisteren kwam G2 echter ontzettend dichtbij een 3-0 nederlaag. Fnatic schoot uit de startblokken en begon de serie ontzettend goed. In de eerste game speelde het team goed rondom haar Garen-Yuumi botlane. G2 speelde niet op het niveau dat van ze verwacht werd en kon er weinig tegenin brengen. Ook game twee viel ten prooi aan Fnatic. In de early-game wist Fnatic een flinke lead uit te bouwen om later geheel G2 op te vegen bij een goede Baronfight.

Weifelend Fnatic leidt tot reverse sweep

Waar weinig mensen een 3-0 voor Fnatic verwacht hadden leek die overwinning toch werkelijkheid te worden. Het team speelde uitstekend en G2 deed dat niet. Ook in game drie wist Fnatic een lead te pakken en uit te bouwen. Het verschil met game twee was echter dat Fnatic nu langzaamaan het tempo liet zakken. Het team leek er niet van overtuigd succesvol G2's basis te kunnen veroveren. Dit gaf G2 de tijd om langzaam terug te komen en onverwacht de overwinning te pakken.

De serie was nu echt begonnen en in game vier en vijf was G2 eindelijk wakker. Beide teams waren vroeg actief waardoor er veel gevechten ontstonden. Caps en Wunder wisten G2 ook in game vier naar de overwinning te lijden. Met beide teams op matchpoint was deze serie de langste Fnatic-G2 serie sinds jaren. Game vijf was echter kort, want binnen 20 minuten wist G2 Fnatic te verslaan. Met een eindscore van 27-7 en een gigantische goldlead was dit de op één na snelste game in de geschiedenis van de LEC.

In een interview met Laure gaf G2's Mikyx aan dat ze na de gewonnen derde game wisten dat ze de serie zouden winnen. "We zijn gewoon beter in onszelf aanpassen in een best-of-five serie. Fnatic speelt graag rondom globale abilities dus die hebben we ze ontzegd. We bewaren nog een aantal verrassingen voor een eventuele re-match in de finale maar deze reverse-sweep voelt erg goed!"

Heb je de serie gemist? Check hier de highlights:

Deel: