Nieuws

G2 CEO geschorst na feestje met Andrew Tate

G2 CEO geschorst na feestje met Andrew Tate

Carlos ‘Ocelote’ Rodríguez heeft een slechte beurt gemaakt. De nu geschorste CEO van G2 Esports organiseerde onlangs een feest en nodigde daarbij Andrew Tate uit. Dat was geen goed idee, want Tate staat bekend om zijn seksistische gedrag en wordt onder andere verdacht van mensenhandel.

De komende acht weken moet G2 Esports het doen zonder haar CEO, Ocelote is namelijk voor die periode geschorst en zal in die tijd ook geen loon ontvangen, daarmee mist hij onder andere het wereldkampioenschap League of Legends. Reden is een feestje waarbij mensenhandelaar Andrew Tate uitgenodigd werd. Die laatste ligt enorm onder vuur en werd onder andere verbannen van YouTube en Instagram vanwege zijn seksistische gedrag.

Eerder dit jaar verwierf Tate populariteit op verschillende streamingsites. De voormalig kickbokser kwam in het nieuws vanwege zijn seksistische uitspraken. Zo gaf hij eerder aan dat een vrouw bezit is van een man wanneer zij een relatie hebben, gaf hij aan dat vrouwen medeverantwoordelijk zijn wanneer ze verkracht worden, ontkent hij het bestaan van depressies en andere mentale aandoeningen en noemt hij het mond-op-mond reanimeren van een man door een man een act van homoseksualiteit. De markante persoonlijkheid ligt al jaren onder vuur, zo verhuisde hij Roemenië om niet vervolgt te worden in een verkrachtingszaak. Hij lijkt echter niet geleerd te hebben van zijn gedrag, want in het Oost-Europese land werd zijn huis onlangs door politie doorzocht omdat hij er vrouwen tegen hun wil zou vasthouden.

In de esportwereld is er enorm veel kritiek op Ocelote, die zelf overigens ook niet de beste reputatie heeft. De voormalig League of Legends-speler krijgt al jaren kritiek voor het op de bank zetten van spelers en deze vervolgens alleen verkoopt voor een gigantische transfersom. Ocelot heeft zichzelf ook geen goede dienst gedaan door afgelopen weekend voet bij stuk te houden en zijn vriendschap met Tate via Twitter te verdedigen. Het hele incident komt sowieso op een gek moment, aangezien G2 Esports onlangs G2 Hel aankondigde; een vrouwenteam voor League of Legends.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend