Nieuws

G2 Esports wint LEC Summer Split 2020 en pakt record van Fnatic af

7 september 2020, 09:58

Het is G2 Esports voor de vierde keer op rij gelukt om de LEC te winnen. In de finale werd rivaal Fnatic met 3-0 verslagen, waarmee ook direct een belangrijk record op naam van G2 komt te staan. De organisatie is nu de meest succesvolle in Europa.

Voor de tweede keer in acht dagen tijd stonden aartsrivalen Fnatic en G2 Esports tegenover elkaar in de LEC. Vorige week kwam Fnatic na een bloedstollende conforntatie met 3-2 als winnaar uit de strijd. Daardoor moest G2 Esports afgelopen zaterdag eerst van Rogue winnen om revanche op Fnatic te kunnen nemen in de grote finale. Ook de wedstrijd tussen Rogue en G2 Esports duurde 5 games, maar dit keer was G2 de winnaar. Zodoende mocht de regerend kampioen op herkansing tegen Fnatic.

Wedstrijdverloop

En dat deden ze met verve. In de eerste game zette G2 Esports direct de toon en werd Fnatic flink overrompeld door de teamcomp van hun rivaal. Met onder andere een Shen jungle wist G2 Esports direct roet in het eten van de tegenstander te gooien. Relatief gemakkelijk ging de eerste game dus ook naar G2. Game 2 was een heel ander verhaal en was in principe compleet in handen van Fnatic. Met een flinke goldlead leken zij de score naar 1-1 te gaan trekken, maar G2 Esports vocht zich sterk terug in de wedstrijd. Door een aantal onnodige fouten van Fnatic, die door hun tegenstander hard werden afgestraft, kon G2 ook de tweede game in de wacht slepen.

Toen leek het verzet gebroken en nam G2 al direct een voorsprong in de derde game. Fnatic probeerde nog wat terug te doen en leek heel even een comeback te maken, maar verloor uiteindelijk (opnieuw) een finale van hun rivaal. Net als vorig jaar eindigde de finale tussen G2 Esports en Fnatic in een 3-0 overwinning van de eerstgenoemde. Noemenswaardig is wel het verschil met vorig jaar, waar Fnatic toentertijd niets in te brengen had en nu juist aardig mee kon komen op het niveau van G2.

8 titels in 10 seizoenen

G2 Esports heeft de LEC nu vier keer op rij gewonnen. Daarmee evenaren ze hun eigen record, waarbij ze in 2016 en 2017 beide Spring en Summer Splits wonnen. Echter is nu ook een belangrijk record van Fnatic afgesnoept, want beide teams hadden voorafgaand aan deze finale zeven keer de LEC (voorheen EU LCS) gewonnen. G2 Esports is nu 8x kampioen van Europa, Fnatic 7x en Alliance 1x. Saillant detail is dat G2 Esports slechts 10 seizoenen nodig had om het record van Fnatic te verbreken, dat zelf de 7 titels in 16 seizoenen verzamelde.

Embedded content: https://twitter.com/LEC/status/1302675153613193219?s=20