Nieuws

G2 Esports wint Valorant-toernooi Home Ground van Red Bull

1 februari 2021, 15:38

Afgelopen weekend won G2 Esports het Valorant-toernooi Home Ground, dat door Red Bull werd georganiseerd. Het team versloeg Team Liquid met 3-2 in de finale en incasseert hierdoor ruim 13.000 dollar aan prijzengeld.

Er deden acht teams mee aan Home Ground van Red Bull. Alle wedstrijden werden in een best-of-5-format gespeeld met een bijzondere twist. Ieder team mocht namelijk een 'home ground' kiezen, namelijk een eigen map. Die twee mappen werden als eerste gespeeld in de onderlinge confrontatie. Als een team beide mappen wint, telde dit als overwinning in de BO5, ondanks dat er geen drie games zijn gewonnen.

Makkelijke route naar finale

Home Ground begon direct in de knock-outfase, waar G2 Esports aan FrenzyGoKill werd gekoppeld. G2 won zowel Split als Icebox, waardoor zij snel door konden naar de halve finales. Daar wachtte Ninjas In Pyjamas, waar G2 Esports wel meerdere games voor nodig had. G2 won Icebox, maar verloor Split (13-5). De volgende maps Ascent en Bind waren eveneens prooi voor het Europese team waardoor zij een plek in de finale veroverden.

In de finale speelde zich een bloedstollende strijd af tussen G2 Esports en Team Liquid. Na vier maps die om en om werden afgewisseld moest er bij een 2-2 stand een beslissende map gespeeld worden. Op die map, Ascent, won G2 Esports uiteindelijk nipt met 13-10 en wonnen zij de eerste editie van Home Ground.

Embedded content: https://twitter.com/redbullgaming/status/1356212117402230784

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: