Nieuws

G2 wint ook LEC Summer Split finale van Fnatic in vijf games

8 september 2019, 22:00

G2 Esports bewijst wederom het allerbeste team te zijn in de LEC. In een slopende LEC Summer Split finale werd Fnatic opnieuw met 3-2 verslagen. Ook verzekert G2 zich met deze overwinning van de eerste Europese seed op Worlds.

Het kostte G2 grote moeite om in een volgestouwde arena de Summer Split titel op te eisen. Na de nederlaag vorige week leek Fnatic namelijk vastbesloten om de dominantie van G2 te doorbreken. Fnatic zette Schalke 04 in de halve finale resoluut opzij en leek klaar om G2 in een rematch te kunnen verslaan.

Explosief begin

De finale begon met vuurwerk. Fnatic besloot om G2 in game één fantastisch om de oren te slaan. Binnen vier minuten werd het publiek door beide teams getrakteerd op een spektakel dat de toon er in Athene flink wist te zetten. Na twintig minuten gingen beide teams nog steeds gelijk op. Bwipo's Jax was echter niet te stoppen wat Fnatic een leidende positie gaf. Nadat Caps zichzelf liet verrassen lag voor Fnatic de weg naar Baron en de overwinning open:1-0 voor Fnatic.

G2 knokt terug en grijpt twee records

In de tweede game waren de rollen omgedraaid. Hoewel Caps ook deze game niet wist te presteren, kon Wunder zijn team dragen. De Deen stapt altijd naar voren wanneer zijn team hem het hardst nodig heeft. G2 weet haar leiding uit te bouwen, terwijl zowel Summer Split MVP Jankos én Perkz beiden hun 1000e LEC kill maakten. G2 zet na 27 minuten spelen de stand gelijk: 1-1.

Bwipo maakt Benelux trots

Fnatic begon de game met een verschrikkelijke level-one-play en dit gaf G2 een kleine voorsprong. Fnatic kwam echter terug in de game en bouwde opnieuw via Bwipo's Jax een goede lead op. Na twintig minuten spelen brak er echter een ellenlange Baron-dans uit waarbij beide teams het niet aandurfden om door te zetten. Ditmaal was het Perkz die door Bwipo te pakken werd genomen wat Fnatic ruimte gaf om de game te eindigen.

In de vierde game leek Caps ontwaakt en was 'Claps' eindelijk aanwezig in Athene. De midlaner kon namelijk in de vierde game zijn dominantie tonen en het team aan de overwinning helpen. Fnatic had zich zonder tank volledig gericht op een sterke early-game maar die kwam er niet. Caps speelde zeer goed zorgde grotendeels voor de 2-2 stand.

Geweldig slotstuk

Met beide teams op matchpoint en een fantastische serie achter de rug werd game vijf de kers op de taart. De laatste game betekende alles of niets voor beide teams. G2 had nog nooit een finale van Fnatic gewonnen en Fnatic wilde dat graag zo houden. Het werd echter G2 dat binnen een paar minuten een grote leiding kon pakken en deze uit kon bouwen. Het was teamcaptain Perkz op zijn kenmerkende Syndra die zijn team naar de overwinning voerde. Fnatic bleef zich fel weren maar had simpelweg te weinig damage-output om de game te winnen.

Met deze overwinning op Fnatic sluit G2 het seizoen fantastisch af. Met overwinningen in de LEC Spring én Summer Split, Rift Rivals en MSI is het team in een angstaanjagende vorm op weg naar Worlds (1 oktober t/m 10 november). Fnatic (al verzekerd van deelname aan Worlds, red.), Splyce, Vitality en Schalke 04 strijden onderling om de overgebleven seeds.

Heb je de finale gemist? Bekijk dan vooral de hoogtepunten in onderstaande video: