Nieuws

Gaby wint Hearthstone Masters Tour Orgrimmar

Blizzard Entertainment

2 mei 2021, 23:55

Afgelopen weekend heeft de Franse Gaby de Hearthstone Masters Tour Orgrimmar gewonnen. De Vlaamse Floki, wie vorige keer nog in de kwartfinales strandde, wist dit keer de halve finales te halen.

Afgelopen weekend vond de Hearthstone Masters Tour Orgrimmar plaats. Bijna vierhonderd van de beste Hearthstone-spelers ter wereld namen het tegen elkaar op om de hoofdprijs van 25.000 dollar. Ook de Benelux was goed vertegenwoordigd: YoungxGrif, Goudhout, Dinxinho, Crumble en Thijs uit Nederland, BabyBear, Maverick, Sloug, SaucisseSwan en Floki uit België en wiRer uit Luxemburg probeerden allemaal de hoofdprijs te pakken.

Format

Het toernooi bestond uit negen rondes Swiss, gevolgd door een top 16 Single Elimination Bracket. Aangezien het toernooi in best of five Conquest gespeeld werd, had elke speler vier verschillende classes mee. Priest was de meest populaire class, op de voet gevolgd door Rogue, Warrior en Mage. Paladin, Druid en Demon Hunter werden ook door aardig wat spelers meegenomen, terwijl bijna niemand Warlock, Hunter of Shaman meenam.
Embedded content: https://twitter.com/WickedGood/status/1388125610241929219

Single Elimination

Na negen rondes Swiss en en eerste ronde Single Elimination waren er op de laatste dag nog acht spelers uit vijf verschillende landen over. Tianming, Melody en RNGLys uit China, xBlyzes en Gaby uit Frankrijk, Viper uit Duitsland, Monsanto uit Canada en Floki uit België namen het tegen elkaar op. Na de kwartfinales bleek al duidelijk dat ons continent met uitstek de sterkste regio van Hearthstone is: zowel de Chinezen als de Canadees moesten het afleggen tegen hun Europese tegenstanders.
Embedded content: https://twitter.com/HSesports/status/1388631688176078850

Halve Finales

Floki, een frequente deelnemer aan toernooien in de Benelux, mocht het eerst opnemen tegen Viper. De Duitse Grandmaster bleek helaas de meerdere van de Belgische underdog en wist hem met een 3-1 overwinning te verslaan.
In de andere halve was het een Franse derby. De ervaren xBlyzes, wie als enige speler ooit twee Masters Tours wist te winnen, nam het op tegen de zestienjarige Gaby, wie bekend staat als een van de beste ladder-spelers ooit maar nog nooit een groot toernooi wist te winnen. In een razendsnelle match bleek het jonge talent het te winnen van zijn ervaren landgenoot met een 3-1 overwinning.

In de grande finale was het een waar duel tussen generaties. Met precies dezelfde lineup, die Viper voor een tientje van Gaby gekocht had, namen de oud-WK speler en de middelbare scholier het tegen elkaar op. Na een bloedstollende finale, die eindigde in een Rogue mirror-match, liet Gaby zien dat hij het verdient om op het hoogste niveau mee te spelen door met 3-2 de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Niet alleen wint hij 25.000 dollar, ook staat hij bovenaan de lijst om te kwalificeren voor het volgende seizoen van Hearthstone Grandmasters.
Embedded content: https://twitter.com/gabyHS59/status/1388970333148008449
Hearthstone Masters Tour Orgrimmar promotion standings

Benelux

Voor de spelers uit de Benelux was dit een zeer goed toernooi. Naast Floki, die met zijn halve finaleplaats ook bijna zeker is van een plek in Hearthstone Grandmasters, zijn er nog veel meer positieve scores neergezet, maar ook een paar mindere. Thijs is na een 1-2 score behaald te hebben uit het toernooi gestapt. Goudhout haalde 2-5, Crumble 2-6, Youngxgrif 3-6 en Sloug 4-5. WiRer en Dinxinho haalden allebei een positieve score van 5-4, en SaucisseSwan, Babybear en Maverick wisten alle drie 6-3 te scoren. Nooit eerder namen zoveel spelers uit de Benelux mee aan een Hearthstone Masters Tour.