Nieuws

Galaxy Racer en voetbalcompetitie LaLiga gaan samenwerking aan

Galaxy Racer en voetbalcompetitie LaLiga gaan samenwerking aan

Esportsorganisatie Galaxy Racer en de hoogste Spaanse voetbalcompetitie LaLiga hebben een samenwerking aangekondigd. Tijdens het driejarige partnerschap gaan esporters van Galaxy Racer samen met voetballers uit LaLiga videocontent maken, dat zich focust op esports, gaming en lifestyle.

In het bericht dat de organisaties naar buiten brengen zou het gaan om een serie met een focus op de Spaanse cultuur en Spaans voetbal. De serie wordt verzorgd door influencers en spelers van Galaxy Racer, die door Spanje reizen en alle grote voetbalclubs bezoeken. De insteek is voornamelijk om de jongere generatie aan te spreken.

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen, waarbij elke aflevering zich focust op andere grote stad, en dus voetbalclub, in Spanje.

Galaxy Racer

Galaxy Racer is een relatief jonge esportsorganisatie afkomstig uit Dubai. De organisatie bedient esporters van over de hele wereld. De organisatie heeft meer dan 60 esporters uit 22 verschillende landen. Zo maakt ook de Nederlandse Fortnite esporter Milan Lopes onderdeel uit van de organisatie. Andere esports waar de organisatie in actief is zijn League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive en PUBG Mobile.

Naast esporters heeft Galaxy Racer ook influencers in dienst, waarbij YouTuber Abo Flah met bijna 19 miljoen abonnees verreweg de grootste is.

Sport en esports

Dat sport en esports inmiddels enorm met elkaar verweven zijn, blijkt niet alleen uit de samenwerking tussen LaLiga en Galaxy Racer. Veel Nederlandse voetbalclubs zijn betrokken in FIFA esports, waarbij er twee keer per jaar gestreden wordt voor de seizoenstitel in de eDivisie; de esports tegenhanger van de Eredivisie. De Eindhovense club PSV heeft naast FIFA-spelers ook nog eens een van de beste League of Legends-teams van Nederland, dat afgelopen seizoen tweede werd in de hoogste Nederlandse competitie. Ook in Duitsland en België zijn voetbalclubs actief in zowel FIFA als andere esports.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld