Nieuws

Game van DrDisrespect heet Deadrop

Game van DrDisrespect heet Deadrop

Gisteren heeft Midnight Society de naam van hun game bekendgemaakt. Hun spel zal in de toekomst uitkomen als Deadrop. Naast de naam is er ook extra informatie vrijgegeven én kunnen Founders aan de slag met de eerste Snapshot.

Mocht je onder een steen geleefd hebben: DrDisrespect maakte eind vorig jaar bekend een gamestudio, Midnight Society genaamd, op te richten met enkele ervaren gameontwikkelaars. De flamboyante streamer kwam al vrij snel onder vuur te liggen toen hij bekendmaakte dat NFT’s een groot onderdeel van het spel zouden vormen. Desondanks gaat de Doc gewoon door en gisteren gaf zijn studio meer informatie vrij over de game.

Het spel heet zogezegd Deadrop en is een shooter die zich in 2020 afspeelt. Echter gaat het niet om ons 2020; het gaat om een dystopische toekomst gezien vanuit de lens uit de jaren ’80 en ’90. In de game zijn er klimaatoorlogen geweest, overal ter wereld staan ‘Refiner States’, enorme gebouwen die de vervuilde en giftige lucht zuiveren. Die vervuilde lucht wordt omgezet tot ‘Space Dust’, een soort drug waar de verschillende facties in de game om vechten.

Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Escape From Tarkov moeten spelers een missie starten en proberen Space Dust veilig te stellen. Je bent echter niet alleen op de wereld; rivaliserende groepen en NPC’s zitten tegelijk in de game en proberen jou het leven zuur te maken. Deadrop wordt voorgesteld als een ‘Vertical Extraction Shooter’, de bovengenoemde extracties zullen zich dus waarschijnlijk vooral afspelen op locaties waar je omhoog of omlaag moet bewegen, bijvoorbeeld de eerder genoemde Refiner States.

Spelers die zich in hebben gekocht kunnen aan de slag met de eerste snapshot van Deadrop. In deze eerste kleine demo van de game kan je het eerste geweer testen op verschillende shooting ranges en kan je buiten rondlopen en een eerste glimp van de dystopische setting van de game opvangen. Zoals gezegd is Deadrop nog enorm vroeg in development, Midnight Society heeft aangegeven iedere zes weken een nieuwe snapshot uit te brengen, maar het zal nog een flinke tijd duren voor de volledige game uitkomt.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend