Nieuws

Gamescom 2020 afgelast, gaat online verder

16 april 2020, 10:53

Gamescom 2020 zal vanwege het coronavirus en de ban op grote evenementen niet doorgaan. Dat laat de organisatie van Gamescom op Twitter weten. De organisatie laat ook weten dat Gamescom 2020 online door zal gaan.

Het is een moeilijk jaar voor de game-industrie. Vorige maand werd aangekondigd dat E3 niet door zal gaan dit jaar, en daarvoor werd de Game Developers Conference (GDC) ook afgelast. Het coronavirus heeft een grote impact op de industrie. Vanwege het virus zijn grote evenementen zoals E3 en GDC afgelast, en Gamescom 2020 zal vanwege deze maatregel ook niet doorgaan. 

Embedded content: https://twitter.com/gamescom/status/1250483400038907906?s=20

Gamescom is op zoek naar een manier om de conferentie online te hosten. Dit is de weg die E3 ook op is gegaan. Hetgeen wat je dan gaat missen zijn de vele showfloors waaruit Gamescom bestaat. Hier kunnen kleine bedrijven hun games laten zien aan het publiek, maar dat gaat niet meer door door deze maatregel. Hoe het evenement online door gaat is nog niet bekend, maar de organisatie beloofd daar binnenkort meer informatie over te geven.

Gamescom zal dus op een andere manier hun conferentie houden. De twee grootste evenementen op het gebied van games gaan niet door. Er zal later meer informatie beschikbaar zijn hoe Gamescom door gaat, en op welke manier het evenement plaats gaat vinden.