Nieuws

Gamestudio achter Splitgate krijgt gigantische investering

Gamestudio achter Splitgate krijgt gigantische investering

Splitgate, de shooter die onlangs flink in populairiteit steeg, heeft een groot geldbedrag ingezameld. Bij een investeer ronde heeft 1047 Games, de ontwikkelaar van Splitgate, honderdmiljoen dollar binnengekregen. Hierdoor kan de gamestudio onafhankelijk doorgaan met het ontwikkelen van Splitgate.

Embedded content: https://twitter.com/Splitgate/status/1437793269094752271

Via Twitter liet Ian ‘CardinalSoldier’ Proulx, de CEO van 1047 Games, weten wat de investering zou betekenen voor de toekomst van de game. Met dit geld kan het bedrijf nieuwe developers aannemen, waardoor het onder andere mogelijk wordt sneller updates uit te brengen en een groter aantal spelers te ondersteunen.

Vragenrondje

Na de aankondiging op Twitter volgde een vragenrondje waar Proulx hintte op een mogelijke opzet voor een profesionele competitie. “We gaan groots denken en het gaat op een veel grotere schaal zijn dan de community toernooien die we nu al tijden aan het doen zijn,” aldus Proulx. Hoewel de game momenteel nog in beta zit lijkt de gamestudio grote plannen te hebben voor de toekomst. Hiernaast gaf de CEO ook aan dat ze veel quality of life-veranderingen willen toevoegen. Zo zijn ze van plan om een battlepass toe te voegen, maar vragen ze ook naar welke features de community graag in het spel wil.

Populariteit

Splitgate is al een tijdje uit, maar het spel is recentelijk explosief in populariteit gestegen. De ontwikkelaars waren hier niet op voorbereid en hierdoor blijft het spel voor onbepaalde tijd in beta. Het aantal gelijktijdige actieve spelers is van 4000 naar 175.000 gestegen. Hierdoor zijn er lange wachtrijen ontstaan om in het spel te komen. De ontwikkelaars zijn druk bezig om de servercapaciteit op te schroeven.

Splitgate

Splitgate is een First-Person Shooter (FPS) en de ontwikkelaars leggen het spel uit als een mix tussen Halo en Portal. In het spel zijn er verschillende gamemodes waar spelers uit kunnen kiezen. De meeste gamemodes zijn 6v6 waarbij alle spelers spawnen met dezelfde wapens. Op verschillende plaatsen op de map kunnen spelers wapens vinden en oppakken. Alle spelers beschikken ook over de mogelijkheid om portals te creeren. Zo kunnen ze snel naar de andere kant van de map komen. De portals kunnen ook slim ingezet worden, om bijvoorbeeld tegenstanders aan de andere kant te raken en elimineren. De combinatie van de portals en schieten zorgt voor een unieke spelervaring.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen