Nieuws

Gebande Fortnite-spelers XXiF en Ronaldo kwalificeren zich alsnog voor World Cup

5 juni 2019, 12:46

Fortnite-spelers XXiF en Ronaldo hebben zich in de Duo's-categorie weten te kwalificeren voor de Fortnite World Cup. De kwalificatie zorgt echter voor veel ophef, want beide spelers werden eerder geband wegens valsspelen. Dit gebeurde tijdens een eerdere kwalificatieronde voor de World Cup.

Epic hanteert als maatregel dat alle spelers die valsspelen een ban van twee weken ontvangen, dus dat waren de sancties die werden opgelegd aan XXiF en Ronaldo. Aangezien de World Cup-kwalificatierondes nog bezig waren toen de ban ten einde liep, belemmerde niets de spelers om nog een poging te wagen om zich te kwalificeren.

Zoals gezegd kon de kwalificatie op veel kritiek leveren. Spelers bespeurden ijverig de clips van XXiF's kwalificatiematches op sporen van valsspelen. Ondanks een paar dubieuze momenten is er geen waterdicht bewijs geleverd dat XXiF of Ronaldo nogmaals vals hebben gespeeld, wat betekent dat ze deel mogen nemen aan de Fortnite World Cup in juli.

Toch is de verwachting dat Epic naar aanleiding van de reacties uit de community opnieuw zal moeten kijken naar sancties voor valsspelers. Binnen andere esports werden in ernstige gevallen, zoals bij het match-fixing incident van CS:GO-team iBUYPOWER, een ban van potentieel jaren uitgedeeld. Epic zelf heeft nog niet gereageerd op de ophef rondom de kwalificatie van XXiF en Ronaldo.