Electronic Arts FIFA
Nieuws

Geen fitness en attributen kaartjes in FIFA 21 Ultimate Team

13 augustus 2020, 08:16

In FIFA 21 Ultimate Team hoeven spelers zich geen zorgen meer te maken over de fitness van de spelers. Electronic Arts heeft besloten om deze kaartjes uit de game te halen vanaf FIFA 21. Dit geldt ook training, healing en staff kaartjes.

Al vanaf het vroege begin zijn fitness en andere attributen kaartjes onderdeel van FIFA Ultimate Team. Waar bijvoorbeeld trainingskaartjes vaak niet heel bruikbaar waren, zijn de fitness kaartjes dit natuurlijk wel. Na een wedstrijd neemt de fitness van de spelers af. Dit betekent dat je eigenlijk niet zonder kan. Tenzij je natuurlijk met meerdere teams werkt. 

Fitnesskaartjes waren door EA ooit geïntroduceerd om spelers te stimuleren om spelers te stimuleren te roteren in het managen van je team. Dit heeft de afgelopen jaren niet het effect gegeven waar EA op gehoopt had. Het werd juist meer een obstakel en kostte veel tijd. Daardoor zijn fitness kaartjes vanaf FIFA 21 niet meer in de game te vinden.

De training, healing en staff gerelateerde kaartjes werden al helemaal genegeerd door het merendeel van de spelers. Ook deze zullen daardoor verwijderd worden. Oftewel betekent dit dat we in pakketjes veel minder nutteloze kaartjes krijgen. Een goede zet dus van EA.