Nieuws

Geen Fortnite meer op scholen in de Amerikaanse staat Kentucky

3 februari 2020, 17:45

Scholen in de Amerikaanse staat Kentucky mogen geen competitief Fortnite meer spelen. De Kentucky High School Athletic Association (KHSAA) heeft de game verbannen omdat het spel vuurwapens bevat.

"Er is geen plaats voor vuurwapens op onze scholen", liet KHSAA commissielid Julian Tackett zondag aan de scholen weten. De KHSAA werkt samen met de organisatie PlayVS om competitieve toernooien tussen scholen in de Verenigde Staten te organiseren maar wist niet dat PlayVS ook Fortnite aan de competitie had toegevoegd. Tackett voegde toe dat hij niets van deze ontwikkeling wist en er 'sterk tegen is'.

Volgens Tackett was de communicatie vanuit PlayVS richting de scholen uiterst onhandig. Het bericht werd verstuurd op de dag dat de Marshall County High School een schietpartij herdacht waarbij in 2018 twee studenten omkwamen.

Selectieproces

De KHSAA selecteert welke games er gespeeld mogen worden op scholen in Kentucky, maar Fortnite glipte via PlayVS onder de radar door. "Fortnite is niet een van de geselecteerde games", legt Tuckett uit. "En daarom mogen de scholen het niet spelen. We gaan nemen actief stappen ondernemen om hier iets aan te doen." Tuckett laat wel weten dat veranderingen door PlayVS eerst beoordeeld moeten worden door verschillende partijen, waaronder het ministerie van onderwijs.