Nieuws

Geen nieuwe Pro Evolution Soccer in 2020

15 juli 2020, 15:18

Pro Evolution Soccer-ontwikkelaar Konami heeft in een statement op haar aangekondigd dat er dit jaar geen nieuwe versie van het eFootball-spel wordt uitgebracht. Konami wil extra investeren in de ontwikkeling van een nieuw spel voor de next-gen consoles en neemt daarom krijgt Pro Evolution Soccer 2020, dit jaar geen veranging maar een update.

In een statement op haar website heeft Konami laten weten dat er dit jaar geen nieuwe versie van Pro Evolution Soccer uitkomt. De ontwikkelaar wil zich focussen op het maximaliseren van het spel voor de next-gen consoles en komt daarom dit jaar slechts met een update voor het huidige Pro Evolution Soccer 2020. Konami doet daarbij de belofte dat door het gebruik van een volledig nieuwe engine, de nieuwe game spelers versteld zal doen staan met zijn verbeterde physics, nog realistischere spelers en animaties en graphics.

In plaats van een nieuw spel komt Konami dit jaar dus met een update voor Pro Evolution 2020 die in het teken staat van het 25-jarig bestaan van het spel. Daarom gaat de DLC voor een speciale jubileumprijs te downloaden zijn en wordt deze standaard geleverd met verschillende bonussen. Hoe duur de update precies gaat zijn en wat die bonussen inhouden is op dit moment nog niet bekend.

Als laatste geeft de ontwikkelaar aan mid 2021 te willen beginnen met testen van het nieuwe next-gen spel en is het streven het spel later dat jaar daadwerkelijk te lanceren. De grote vraag is dus of de nieuwe game het wachten waard blijkt en of Konami met haar nieuwe eFootball-titel eindelijk FIFA van de troon kan stoten.