Nieuws

Geen ranked modus in Valorant bij launch

30 mei 2020, 10:03

Volgens Chris Tom, de Global Communication Lead van Valorant, is er bij de lancering van het spel op 2 juni geen ranked modus aanwezig in het spel. Hoewel de modus wel beschikbaar was in closed beta, wacht Riot Games met de implementatie van de modus tot enkele weken na de lancering.

Global Communcation Lead van Valorant Chris Tom liet enkele dagen geleden op Reddit weten dat er geen ranked modus beschikbaar is bij de launch van Valorant op 2 juni. Riot Games activeert de modus enkele weken na de lancering. Ook liet Chris Tom weten dat een deel van je MMR uit de closed beta fase, als je daar toegang tot had, meegenomen wordt naar de lancering van Valorant. Zo zou de casual modus voor iedereen leuk moeten blijven, omdat mensen met gelijke vaardigheden met elkaar in een potje terecht komen.

Rangveranderingen

Tegenover Polygon liet Riot Games weten dat ze de naam van de hoogste rang, Valorant, gaan veranderen naar iets anders. Veel spelers klaagde over de verwarring van de rang omdat deze overeenkomt met de naam van het spel. Ook wilt het bedrijf ervoor zorgen dat spelers in de hoogste rang nog iets hebben om voor te strijden. Hierbij kan gedacht worden aan een top 500 notering, waar spelers actief voor moeten strijden.

Over Valorant

Valorant is een tactisch 5 tegen 5 schietspel dat ontwikkeld wordt door Riot Games, bekend van onder andere League of Legends. Valorant is qua opzet vergelijkbaar met Counter-Strike; een team valt aan en moet de bom plaatsen, terwijl het andere team dit moet voorkomen. Het spel is een kleine twee maanden in closed beta geweest, waarna Riot Games vorige week de officiële lancering aankondigde.

Wil je je optimaal voorbereiden op de officiële release van Valorant? Neem dan een kijkje in onze tips & tricks voor beginners, tips & tricks voor elke agent en kijk welke agents het beste zijn in onze tier list.