Nieuws

Gilles Bernard van KRC Genk speelt komend seizoen eDivisie voor AZ

1 oktober 2020, 14:46

KRC Genk en AZ Alkmaar gaan een strategisch partnership aan. De twee voetbalclubs willen elkaar versterken op het gebied van esports en het eerste wapenfeit is esporter Gilles Bernard die bij de Belgische ploeg onder contract staat maar komend seizoen in de eDivisie voor AZ speelt.

Aankomend seizoen slaan AZ en KRC Genk de handen ineen. Beide clubs gaan intensief samenwerken op het gebied van esports. Onderdeel van het partnership is de deelname van KRC Genk-ePlayer Gilles Bernard aan de eDivisie. De 24-jarige Belg gaat dit jaar samen met Dani Visser het eDivisie team van AZ vormen. Het doel van dit partnership is om elkaar te versterken en te ondersteunen op het gebied van content, commercie, events en sportieve resultaten. Het partnership behelst onder andere de deelname van KRC Genk-ePlayer Bernard aan de Nederlandse eDivisie.

Kwaliteitsinjectie

“We waren voor aankomend seizoen op zoek naar een kwaliteitsinjectie voor ons esports-team”, zegt Frank Jonker, Marketing Manager bij AZ. “In deze zoektocht zijn we uitgekomen bij Gilles en KRC Genk. We zijn blij met zijn komst en hebben de ambitie om dit seizoen mee te spelen om de bovenste plekken.” Bernard over zijn overstap: “Ik ben ontzettend blij dat KRC Genk en AZ mij deze kans bieden. De Nederlandse eDivisie is een van de beste competities wereldwijd.”

Het esports team van AZ voor seizoen 2020-2021 wordt naast Dani Visser en Gilles Bernard compleet gemaakt door Jens van der Flier en Timo Maartense (coach).