Nieuws

Gio wint The Next E-Talent en sleept jaarcontract Team Gullit binnen

Gio wint The Next E-Talent en sleept jaarcontract Team Gullit binnen

De 22-jarige Giovanni Bakhuijsen heeft het Videoland-programma The Next E-Talent gewonnen. In een bloedstollende finale versloeg hij medefinalist Damian in een allesbeslissend potje FIFA 21. Zijn overwinning levert Giovanni een jaarcontract op bij FIFA-academie Team Gullit.

Afgelopen dinsdag kwam de finale-aflevering van The Next E-Talent online op Videoland en weten wie we komend jaar vaker op het digitale voetbalvelden gaan zien. De 22-jarige Giovanni Bakhuijsen trok aan het langste eind nadat hij in de finale Damian versloeg.

Bakhuijsen was zeer te spreken over de ervaring en zag zijn deelname als een krachtmeting. "Ik vond het zeer leuk om mee te doen en ik vond het de ideale kans om te kijken hoe goed ik werkelijk ben. Het is natuurlijk ook een hele rijke ervaring geweest!

De 22-jarige Nederlander moest zijn overwinning ruim twee maanden geheim houden; de opnames van het programma waren namelijk in januari. Toch was dat makkelijker dan gedacht. "Het viel me eigenlijk best mee, ik had verwacht dat het lastiger zou zijn. Er waren wel een aantal vrienden die het wisten en waarmee ik het er over kon hebben. Dit maakte het waarschijnlijk ook een stuk makkelijker om het stil te houden."

We vroegen Bakhuijsen ook wat hij verwacht van het komende jaar als Team Gullit-speler. "Ik ga gewoon mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te presteren voor Team Gullit. Het is natuurlijk een eer om Team Gullit te mogen vertegenwoordigen. Ik hoop dit jaar ook zoveel mogelijk te leren en het goed te doen in de kwalificaties!"

Over The Next E-Talent

In het programma The Next E-Talent ging Team Gullit op zoek naar het nieuwe gezicht voor het team. Het programma kreeg aanvankelijk meer dan 2500 aanmeldingen, waarbij de laatste elf uiteindelijk deel mochten nemen aan de strijd om een felbegeerde plek in Team Gullit.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld