Nieuws

Golden Guardians claimt het laatste ticket voor de playoffs in de LCS

Beeld: Riot Games

31 maart 2020, 10:42

Met alle negen weken van LCS achter de rug was het nog steeds niet duidelijk welke teams nou de top zes vormde. Op de zesde plaats stonden drie verschillende teams gelijk, dus moesten die tiebreakers tegen elkaar spelen. Uiteindelijk kwamen de Golden Guardians hier als beste uit.

De tiebreakers begonnen met Dignitas tegen Immortals waar Dignitas na een vrij dominante game Immortals naar huis stuurde. In de tweede wedstrijd werden ze alsnog verslagen door de Golden Guardians die daarmee de zesde plaats veilig stelden. Midlaner Goldenglue tweette voor de wedstrijd nog dat zijn eerste game in de LCS met Dignitas was, en dat zijn eerste ticket voor de playoffs nu zou worden verkregen door Dignitas te verslaan.  

Embedded content: https://twitter.com/Goldenglue/status/1244715974160289792?s=20

Verder werden er ook tiebreakers gespeeld om te kijken wie de tweede plaats toebedeeld kreeg. Eerst speelde 100 Thieves tegen Flyquest, waar 100 Thieves met gepast gemak de wedstrijd won. Echter was de tweede tegenstander van de Thieves, Evil Geniuses, net een maatje te groot. Hiermee komt Evil Geniuses dus op de tweede plaats van het reguliere seizoen. Dit is voor het team een mooi resultaat, al helemaal omdat dit hun eerste split in de LCS is sinds 2014.