Nieuws

Granblue Fantasy: Versus 150.000 keer verkocht op de dag van release

8 februari 2020, 14:57

De Fighting Game Granblue Fantasy: Versus is een dag nadat de game is uitgekomen als meer dan 150.000 keer over de toonbank gegaan, desondanks het feit dat de game alleen uit is in Japan en Azië. Ook is de game alleen te verkrijgen op Playstation 4. De nieuwe game van Arc System Works werd met veel enthousiasme ontvangen tijdens zijn aankondiging. De game wordt erg geprezen vanwege zijn visuele stijl, strakke gameplay en de grote diversiteit aan personages.

Desondanks hun populariteit onder hardcore fans is het Fighting Game genre niet het meest populaire gamegenre. Hierdoor zijn de verkoopcijfers van zulke games vaak niet echt te vergelijken met de verkoop van andere games. Granblue Fantasy Versus bewees het tegendeel. De Fighting Game gebaseerd op de mobiele game met dezelfde naam verkocht op de dag van release 150.000 keer. Het officiele Twitter account van Granblue Fantasy: Versus deelde gisteren de indrukwekkende verkoopcijfers. 

Embedded content: https://twitter.com/gbvs_official/status/1225717022668886016?s=20

De game komt begin maart pas uit in Europa en Amerika, maar de game is nu al beschikbaar in Japan en andere delen van Azië. Dit weerhield veel Europese en Amerikaanse spelers er niet van om de game alsnog te kopen. Het is mogelijk een Playstation account aan te maken in regio's zoals Japan en Hong Kong, zonder daar daadwerkelijk te wonen. Hierdoor was de game toch beschikbaar voor de andere regio's. 

Veel Fighting Game fans zijn erg te spreken over Granblue Fantasy: Versus, en de verkoopcijfers ondersteunen de positieve recensies. Op 3 maart komt de game officieel naar Nederland.

Granblue Fantasy: Versus is een van de negen games die zal verschijnen op EVO 2020.