Beeld: Riot Games
Nieuws

Griffin eindigt eerste in LCK Summer Split 2019

19 augustus 2019, 09:05

Dit weekend kwam de Summer Split van de Zuid-Koreaanse LCK tot zijn einde en Griffin kwam als algemene winnaar uit de bus. Het jonge team eindigde met een score van 13-5 vlak boven het verrassende DAMWON Gaming.

Dat Griffin aan het einde van het seizoen bovenaan de LCK staat is eigenlijk al geen vreemd gegeven meer. Ook dit seizoen eindigt het jonge team weer als eerste en deze keer met een score van 13 gewonnen en 5 verloren series. Het verschil met de compleet onverwachte nummer twee op de ranglijst, DAMWON Gaming, is slechts vier games, dus het ziet er uit dat de Zuid-Koreaanse play-offs dit jaar erg spannend zullen zijn.

Griffin wist al eerder bovenaan de ranglijst te eindigen, maar heeft tot op dit moment nog geen enkele titel gewonnen. Ook DAMWON Gaming en nummer drie op de ranglijst, SANDBOX Gaming, hebben nog nooit de trofee van de LCK mogen heffen. Toch wisten deze teams de favoriete veteranen, waaronder SK Telekom T1, KT Rolster en Kingzone DragonX voor te blijven.

Nu het reguliere seizoen afgelopen is, is het tijd voor play-offs. In een 'King of the Hill'-format zullen de vijf beste teams het tegen elkaar opnemen, beginnend met SK Telecom T1 tegen Afreeca Freecs. Beide teams zijn bekend vanwege hun eerdere successen en staan verrassend onderaan de heuvel. Superster Faker en SKT-crew zullen dan ook alle zeilen moeten bijzetten om een goede plaatsing en een ticket naar het wereldkampioenschap in de wacht te slepen. De LCK play-offs beginnen op 21 augustus en zijn vanaf 10:00 uur te zien op Twitch en Youtube.