Nieuws

Groep Nederlandse bedrijven helpt esportsteam naar Tokyo

4 maart 2021, 17:44

Dutch Esports Academy (DESA) gaat een Nederlands Rocket League esportsteam oprichten. Dit team heeft als doel om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Intel World Open Tokyo in 2021. Het team wordt ondersteund door TEAMKPN Sportfonds en ict-bedrijf Sogetie onder begeleiding van de DESA.

Door de begeleiding van de DESA kan het team zich goed voorbereiden op zowel de kwalificatierondes als het hoofdtoernooi van de Inel Open. Dit toernooi staat gepland voorafgaand aan de Olympische Spelen die in Tokio gehouden wordt. Door de ondersteuning van TEAMKPN Sportfonds en Sogeti is het mogelijk dat er voor het eerst een Rocket League team namens Nederland mee kan doen. Nederlandse spelers als Jos ‘VioletPanda’ van Meurs en Hrant ‘Flakes’ Yakoub behoren al jaren tot de wereldtop, maar zij spelen voor buitenlandse teams. Dit omdat er op dit moment geen platform en faciliteiten zijn in Nederland. TEAMKPN Sportfonds en Sogetie hopen hier verandering te kunnen brengen.

Aanmelden

Dutch Esports Academy roept Rocket League spelers die denken goed genoeg te zijn om op het hoogste niveau te spelen op om zich aan te melden. Aanmelden is mogelijk via de site van de Dutch Esports Academy. Wel is het van belang dat je een Nederlandse nationaliteit hebt.