Nieuws

Groot Rocket League toernooi in Benelux announced

22 mei 2021, 14:00

Rocket Benelux heeft een nieuw toernooi announced om de off-season binnen Rocket League interessanter te maken. De winnaars van de Rocket Benelux Summer Showdown gaan naar huis met 3.000 euro. Dit is het hoogste bedrag voor een Rocket League Benelux event sinds 2019. De route naar de overwinning is daarom ook niet makkelijk.

De regional championships en daarmee ook de RLCS Season X zijn bijna afgelopen. Normaal komt dan een periode met minder actie binnen Rocket League maar daar heeft Rocket Benelux een oplossing voor gevonden. Deze off-season wordt gevuld met de Rocket Benelux Summer Showdown die tot wel 13 weken duurt. Het toernooi zal afgesloten worden met de Summer Showdown Finals.

De format

Dit 3v3-toernooi bestaat uit de open qualifiers, closed qualifiers, league play en de finals.

Embedded content: https://twitter.com/RocketBenelux/status/1394699302279294981

Open qualifier

Het toernooi begint met de open qualifiers die op 25 en 29 mei plaatsvinden. Deze double-elimination bracket moet bepalen wie de beste 16 teams zijn. De wedstrijden zullen een BO3 zijn en de beste teams gaan door naar de closed qualifiers. De open qualifiers worden niet gestreamd.

Closed qualifiers

De closed qualifiers worden direct na de open qualifiers op 30 mei gespeeld. Deze wedstrijden zullen allemaal een BO5 zijn. Ook hier moet een double-elimination bracket de acht beste teams naar voren halen die door mogen naar league play. De closed qualifiers worden wel gestreamd.

League play

League play begint 12 juni waar de acht beste teams samen met twee invited teams zullen strijden voor een plek in de finale. Deze invited teams worden pas later bekend gemaakt. League play is wekelijks op zaterdag te volgen om 18:00 uur via Rocket Benelux. De zes beste teams gaan door naar de finals om de uiteindelijke winnaar te bepalen

Finals

De finals vinden plaats op 15 en 16 augustus om 19:00 uur. Deze wedstrijden worden wederom op Twitch uitgezonden. De spannende finals wil je zeker niet missen want de winnaar gaat naar huis met een grote prijzenpot van 3.000 euro.

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers