Nieuws

Groups CSGO BLAST Pro Series Spring Premier 2020 bekend

20 december 2019, 10:58

BLAST Pro Series heeft de groups voor de komende BLAST Premier Series Spring 2020 bekendgemaakt. Twaalf professionele teams nemen deel aan de competitie.

BLAST Premier Spring 2020 bestaat uit drie groups met ieder drie teams. Om ervoor te zorgen dat de poules ongeveer gelijk aan elkaar zijn werden de teams vóór de trekking in vier tiers geplaatst. Elke groep bevat nu één team uit elke tier. Natuurlijk zijn teams als Astralis, Team Liquid en FaZe Clan van de partij. Grote ontbrekende namen zijn Fnatic en Mousesports die momenteel toch de tweede en vierde positie op de CSGO World Ranking bezetten.

Premier Spring 2020 wordt, net als Premier Fall later volgend jaar, gespeeld in een format gelijk aan dat van de ESL Pro League. Gedurende drie weken nemen de teams het in de groepsfase tegen elkaar op. De twee beste teams van iedere groep gaan door naar de playoffs. Twee andere teams kunnen zich nog via de 'Showdown' voor de playoffs plaatsen. Zowel Blast Premier Spring als Blast Premier Fall heeft een prijzenpot van 1.375.000 dollar met ieder toernooi 500.000 dollar voor de uiteindelijke winnaar.

Embedded content: https://twitter.com/BLASTPremier/status/1207747793198231552?s=20

Groep A bevat dus Team Liquid, FaZe Clan, NiP en MiBR. Verwacht wordt dat TL en FaZe hier de groep kunnen pakken. NiP zou nog een stunt kunnen maken maar MiBR lijkt vooral spoiler te gaan spelen. In groep B is het Deense Astralis de absolute favoriet met onder meer Na'Vi, Team Vitality en Complexity. In groep C lijkt voorafgaand nog alles mogelijk te zijn. G2, Evil Geniuses, 100 Thieves en OG esports zijn allemaal aan elkaar gewaagd wat poule C lastig te voorspellen maakt.

BLAST Premier begint op 31 januari 2020 en wordt gespeeld in Londen.