Nieuws

H20 Esports Campus gaat ambitieuze gamers opleiden tot esporters

H20 Esports Campus gaat ambitieuze gamers opleiden tot esporters

Als je altijd al esporter hebt willen worden komt de H20 Esports Campus met een heel mooi initiatief. Fanatieke gamers kunnen zich inschrijven voor het Talent Ontwikkel Programma en maken kans op opgeleid te worden tot esporter.

In oktober 2020, temidden van de coronacrisis, opende de H20 Esports Campus officieel zijn deuren. Het complex van 10.000 m2 bestaat onder andere uit een echte arena waar officiële wedstrijden gespeeld kunnen worden en trainingsruimtes voor esporters. Nu gaat H20 een stapje verder en bieden ze ook training aan voor gamers.

Vier maanden

Het Talent Ontwikkel Programma is ontworpen om gamers in vier maanden klaar te stomen voor het grote werk als esporter. Het programma is te combineren met een studie, want de lessen en bootcamps vinden alleen in het weekend plaats. Qua games kunnen spelers van de grootste esports-titels bij H20 terecht. Denk hierbij aan League of Legends, CSGO, Valorant en Fortnite.

General Manager van de H20 Esports Campus Amsterdam, Sjaak Kuil, ziet er naar uit talenten te begeleiden richting de top. "Het Talent Ontwikkelings Programma biedt een unieke kans in Nederland om getalenteerde gamers te begeleiden in hun reis om professioneel esporter te worden. We hebben sterke partners die veel ervaring hebben met topsportontwikkeling. Het programma biedt kansen voor nieuwe talenten, die het voorheen zelf moesten uitvogelen. We zijn bij de H20 Esports Campus Amsterdam trots dat we een programma zoals deze kunnen opstarten in april 2021!"

Inschrijven

Inschrijven voor het Talent Ontwikkel Programma kan vanaf nu tot en met 28 februari. Daarna volgen er selectierondes en gesprekken in maart, waarna het programma officieel in het weekend van 3 en 4 april start.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven