Nieuws

Halo 3 krijgt na tien jaar een nieuwe map

15 februari 2021, 16:36

Na meer dan tien jaar krijgt de populaire shooter Halo 3 een nieuwe map, deze map gaat uitkomen via Halo: The Master Chief Collection. Dit is de eerste map sinds de release van Mythic II Map Pack in 2009.

In een blogpost op vrijdag 11 februari maakte game ontwikkelaar 343 Industries bekend dat er een nieuwe map komt naar de game. Deze map zou afkomstig zijn van het gecancelde project Halo Online van de ontwikkelaar Saber Interactive.

Halo Online was een free-to-play multiplayer game dat uitkwam in 2015, in Rusland. het spel draaide op een aangepaste versie van de Halo 3 engine. Microsoft besloot met onbekende reden snel een punt achter achter het spel te zetten.

Mogelijk Waterfall map

343 Industries wil graag nieuwe content toevoegen aan Halo: The Master Chief Collection, en nu lijkt het erop dat zij de archieven doorgespit hebben voor content. In de blogpost stond een afbeelding van de map, deze afbeelding lijkt identiek te zijn aan de map Waterfall, een map uit de gecancelde game Halo Online. Deze map is nooit uitgebracht in de free-to-play game.

Populariteit Halo 3

Halo 3 is de best verkochte Halo game tot nu toe, deze game is veertien en een half miljoen keer verkocht. De game werd in de eerste twaalf dagen drie en een half miljoen keer verkocht, waarvan twee en een half miljoen keer op de releasedag.

Nieuwe map spelen

Om deze nieuwe map zo snel mogelijk te spelen heb je toegang nodig tot Halo: The Master Chief Collection’s beta flighting program. Via dit betaprogramma kun je waarschijnlijk op 18 februari al de nieuwe map uitproberen.

Deel: