Nieuws

Hearthstone-Grandmaster Bloodyface komt uit de kast als transgender

7 december 2020, 19:58

De Amerikaanse Hearthstone-Grandmaster Bloodyface is gisteravond Nederlandse tijd uit de kast gekomen als transgender. Ze gaat voortaan als Luna door het leven, maar behoudt haar gamertag Bloodyface.

In een bericht op Twitter laat Luna “Bloodyface” Eason weten dat ze al sinds de puberteit transgender is. De reden dat ze nu uit de kast is omdat ze komend weekend tijdens het wereldkampioenschap Hearthstone volledig als zichzelf mee wil doen.

Embedded content: https://twitter.com/bloodyfaceHS/status/1335709607361179650

In het twitterbericht legt Bloodyface uit hoe het voelt om transgender te zijn en hoe haar vriendin haar geholpen heeft om uit te kast te komen. Ook kondigt ze aan dat ze binnenkort begint met hormoonvervangende therapie.

Wereldkampioenschap

Bloodyface wordt al jaren gezien als een van de beste Hearthstone-spelers en neemt dit weekend als eerste Hearthstone-speler ooit mee aan haar derde opeenvolgende wereldkampioenschap. Vorig jaar verloor ze in de finale tegen de Chinese VKLiooon. Als Bloodyface dit weekend wint is ze de eerste transgender en de tweede vrouwelijke Hearthstone-wereldkampioen.