Nieuws

Posesi, Frenetic en Nalguidan winnen Hearthstone Grandmasters 2021 seizoen 1

Blizzard Entertainment

7 juni 2021, 09:09

Na acht weken is het eerste seizoen Hearthstone Grandmasters van 2021 tot een einde gekomen. In de regio’s Asia-Pacific, Europa en Amerika’s hebben respectievelijk Posesi, Frenetic en Nalguidan gewonnen. Hiermee kwalificeren zij zich voor het wereldkampioenschap eind dit jaar.

In elke regio gingen begin april zestien van de beste Hearthstone spelers de strijd met elkaar aan om het felbegeerde toegangsbewijs voor het wereldkampioenschap te bemachtigen. In de eerste zeven weken van het seizoen moesten de spelers in wisselende formats zo veel mogelijk punten proberen te bemachtigen. Vervolgens gingen de acht spelers met de meeste punten door naar de play-offs, terwijl de vier spelers met de minste punten degradeerden en alleen terug naar Grandmasters kunnen komen door zeer goed te presteren tijdens Hearthstone Masters Tours.

Degradatie

In elke regio zijn er vier spelers gedegradeerd, behalve in de Amerika’s omdat aan het begin van het seizoen Zalae al uit Grandmasters verwijderd werd vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld. In Asia-Pacific zijn de gedegradeerde spelers de Singaporese Lambyseries, de Zuid-Koreaanse Hi3, de Taiwanese oud-wereldkampioen tom60229 en de Nederlands-Vietnamese Tyler. In Europa zijn de Duitse Bunnyhoppor en de Franse Swidz, AyRoK en Zhym de ongelukkigen. De drie spelers die de Amerikaanse Grandmasters-competitie moeten verlaten zijn de Canadese Impact, de Amerikaanse Briarthorn en de Argentijnse Tincho.
Embedded content: https://twitter.com/LambySeriesGG/status/1398596897560928260

Play-offs

Afgelopen weekend begonnen in elke regio acht spelers aan de play-offs, waarvan er op zondagochtend nog vier over waren. In Asia-Pacific waren GivePLZ, Posesi, Surrender en Blitzchung de halve finalisten. Na zeer spannende halve finales waren het uiteindelijk de Japanse Posesi en de Hong Kongse Blitzchung wie het tegen elkaar op moesten nemen, een strijd die uiteindelijk door de Japanse Posesi gewonnen werd. Hij gaat nu proberen om op het wereldkampioenschap Hearthstone zijn landgenoot Glory op te volgen en de tweede Japanse wereldkampioen te worden.
Embedded content: https://twitter.com/HSesports/status/1401530664072196102
In Europa waren de laatste vier spelers Rdu, Jarla, Frenetic en xBlyzes. De finale werd een Frans-Spaans duel tussen Frenetic en xBlyzes, die uiteindelijk op een vijfde game uitkwam. Na een overweldigende game van Frenetic besloot xBlyzes uit de game te stappen, waardoor Frenetic overbleef met de boodschap dat hij na zijn eerste seizoen Hearthstone Grandmasters gelijk door mag naar het wereldkampioenschap.
Embedded content: https://twitter.com/FCBeSports/status/1401594759387435015
De Amerikaanse top 4 bestond uit Rami94, Fled, Muzzy en Nalguidan. In de finale kwam de Argentijnse Rami94 tegenover Nalguidan te staan, waarbij Nalguidan uiteindelijk de winst pakte en de nieuwe wereld mag vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Hearthstone.

Embedded content: https://twitter.com/Nalguidan/status/1401678522972786693?s=19

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje