Blizzard Entertainment
Nieuws

Alles over Hearthstone Masters in 2021

23 januari 2021, 13:00

Blizzard Entertainment heeft hun plan voor Hearthstone Esports in 2021 aangekondigd. Het kwalificeren voor Masters Tours gaat komend jaar iets anders zijn dan in 2020, evenals het kwalificeren voor Hearthstone Grandmasters.

Met de aanpassingen die Blizzard heeft aangekondigd hopen ze spelers die consistent goed presteren meer te belonen. Er komen weer 6 Hearthstone Masters Tours, die vanwege de coronacrisis allemaal online plaats gaan vinden. Elke Masters Tour heeft een prijzenpot van 250.000 dollar, wat verdeeld wordt over de 200 spelers die het hoogst eindigen. In tegenstelling tot afgelopen jaar is meedoen aan een Masters Tour dus geen garantie om geld te winnen.

Hearthstone Masters Tour Uitleg

Kwalificeren

Voor elk van de Hearthstone Masters Tours zijn er ongeveer 400 kwalificatieplaatsen beschikbaar. Naast de 48 Hearthstone Grandmasters die automatisch gekwalificeerd zijn, zijn er nog genoeg andere manieren om je te kwalificeren. Elke maand kwalificeren de 32 spelers met de hoogste Legend-rang die nog niet gekwalificeerd zijn zich voor de eerstvolgende Hearthstone Masters Tour. Er komen 120 Masters Tour Qualifiers, waarvan de winnaar zich altijd kwalificeert en spelers die vier keer de top 8 halen ook. De 32 beste spelers van een Masters Tour kwalificeren zich voor de volgende editie, en 50 Chinese spelers kunnen zich kwalificeren via de China Gold Series. Als laatste zijn er 24 plekken beschikbaar voor toernooien van een derde partij, zoals de Hearthstone TOPdesk Nationals afgelopen jaar.

Hearthstone Masters Tour kwalificatieplekken 2021

Grandmasters

Het kwalificeren voor Hearthstone Grandmasters zal ook iets anders gaan dan in 2020. In plaats van af te gaan op prijzengeld, zijn er bij Masters Tours punten te verdienen. Elke speler met minstens 7 overwinningen in het Swiss-gedeelte van de Masters Tour verdient punten, waarvan de verdeling in onderstaande tabel te zien is. Vervolgens kwalificeren aan het einde van elk seizoen Hearthstone Grandmasters de spelers met de meeste punten per regio, opgesomd over de laatste zes Masters Tours, zich voor het nieuwe seizoen.

Hearthstone Masters Punten Verdeling

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: