Nieuws

Habugabu wint Hearthstone Masters Summer Championship 2022

Habugabu wint Hearthstone Masters Summer Championship 2022

Afgelopen weekend vond het Hearthstone Masters Summer Championship plaats. De zestien beste spelers van de afgelopen drie Hearthstone Masters Tours namen het tegen elkaar op om vier kwalificatieplaatsen voor het wereldkampioenschap en een prijzenpot van 50.000 dollar.

Toernooi

Het toernooi bestond uit een Double Elimination groepsfase, gevolgd door een top 8 Single Elimination Bracket. Om te kwalificeren voor het wereldkampioenschap moest een speler minstens de top 4 halen. Het werd een toernooi vol spannende matches waarin de spelers stuk voor stuk hun beste kwaliteiten moesten laten zien. In de top 8 wist de Britse Deaddraw, al jaren een publieksfavoriet, de Chinese Jiunqianyu te verslaan in de strijd om het wereldkampioenschap. De Japanse wereldkampioen Posesi versloeg de Chinese Youth en mag daarom eind dit jaar zijn titel verdedigen. De Franse Gaby verloor nipt van de Russische Levik, en de Oekraïense INS4NE moest het onderspit delven tegen de Finse Habugabu.

Nadat de tickets voor het wereldkampioenschap vergeven waren was het toernooi nog niet afgelopen. Er werd nog volop gestreden om het leeuwendeel van de prijzenpot van 50.000 dollar. In de eerste halve finale wist DeadDraw de regerend wereldkampioen te verslaan, terwijl Levik in Habugabu zijn meerdere moest erkennen. De finale was uiteindelijk een bloedstollende match die op een 3-2 overwinning van Habugabu uitkwam, waardoor hij zich de winnaar van het Hearthstone Masters Summer Championship 2022 mag noemen.

Wereldkampioenschap

Na afgelopen weekend zijn zeven van de zestien plaatsen voor het wereldkampioenschap Hearthstone verdeeld. Deaddraw, Posesi, Levik en Habugabu zijn gekwalificeerd vanwege hun top 4 prestatie in dit toernooi. Jarla, Pascoa en Mighty hebben het eerste seizoen van Hearthstone Grandmasters gewonnen. Vier van de overige plaatsen zijn gereserveerd voor Chinese spelers uit de Gold Series, vier voor het Hearthstone Masters Fall Championship en de laatste plaats voor de winnaar van Hearthstone Grandmasters Last Call.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje