Nieuws

Hearthstone Topdesk Nationals Fall Split 2021 finalisten bekend

Hearthstone Topdesk Nationals Fall Split 2021 finalisten bekend

Deze zondag vinden de finales van de Hearthstone Topdesk Nationals Fall Split plaats. Na acht weken aan kwalificatietoernooien hebben zestien spelers zich weten te plaatsen voor de finales. Dertien Nederlanders en drie Belgen gaan strijden om de hoofdprijs van tweehonderd euro en de kwalificatieplaats voor de Grand Final in april 2022.

Deelnemers

Aan de finales van de Hearthstone Topdesk Nationals Fall Split doen zestien van de beste spelers van de Benelux mee. Het best vertegenwoordigde team is Obsidian Thieves met maar liefst acht afgevaardigden: de Nederlandse Thice, JTBrinkers, Inverso, Develline en YoungxGrif en de enige drie Belgen van het toernooi: Martooka, Kleenex en Summerbeats. Divided Gaming staat op de tweede plek met vier spelers: Këlthrag, Mechnificant, Ythehunter en Dreadhead. Glorious Gaming heeft drie afgevaardigden in de vorm van Martinino, Dinx en Revokez. Hekkensluiter is mCon Esports met één afgevaardigde, de voormalig Hearthstone Nationals kampioen Maxvdp. Aikoio, de huidig Nationals kampioen, kwam helaas net een aantal kwalificatiepunten tekort.Obsidian Thieves Logo

Format

Het toernooi wordt gespeeld in het best-of-five Last Hero Standing format. De zestien spelers spelen eerst een single round robin fase in groepen van vier, waarna de twee beste spelers van elke groep doorgaan naar een Single Elimination bracket. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Grand Finals van de Hearthstone Topdesk Nationals in april 2022 en wint een geldprijs van tweehonderd euro. De tweede plaats krijgt tien kwalificatiepunten voor de Grand Finals en honderd euro, terwijl de halve finalisten zes kwalificatiepunten en vijftig euro winnen. De kwartfinalisten krijgen drie kwalificatiepunten, en alle andere deelnemers één.

Live kijken

De finales vinden zondag vanwege de huidige coronamaatregelen online plaats. Het toernooi begint om elf uur ‘s ochtends en zal live te volgen zijn op het Twitch kanaal van Esports Game Arena.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje