Nieuws

Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split 2021 finales vinden morgen plaats

Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split 2021 finales vinden morgen plaats

Morgen vinden de finales van de Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split plaats. Na zeven weken aan kwalificatietoernooien hebben zestien spelers zich weten te plaatsen voor de finales. Vijftien Nederlanders en één Belg gaan strijden om de hoofdprijs van tweehonderd euro en de kwalificatieplaats voor de Grand Final in april 2022.

Deelnemers

Aan de finales van de Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split doen zestien van de beste spelers van de Benelux mee. Het best vertegenwoordigde team is Divided Gaming met maar liefst zes spelers: Këlthrag, Heerpeer, Mechnificant, Ythehunter, Badajimpom en Dreadhead. Ook mCon Esports is goed vertegenwoordigd met vier spelers in de vorm van Maxvdp, Tbird, Benene en regerend Nationals kampioen CptnKitty. Obsidian Thieves heeft drie afgevaardigden: JTBrinkers, MJ1997 en Aikoio, de enige Belg van het toernooi. De overige spelers zijn Revokez van Glorious Gaming en twee spelers zonder team: Thice en Remco, de Hearthstone-redacteur van Esports Club.Hearthstone Shaman Questline Header

Format

Het toernooi wordt gespeeld in het best-of-five Last Hero Standing format. De zestien spelers spelen eerst de groepsfase in single round robin format in groepen van vier, waarna de twee beste spelers van elke groep doorgaan naar de knock-outfase in de vorm van een Single Elimination bracket. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Grand Finals van de Hearthstone Topdesk Nationals in april 2022 en wint een geldprijs van tweehonderd euro. De tweede plaats krijgt tien kwalificatiepunten voor de Grand Finals en honderd euro, terwijl de halve finalisten zes kwalificatiepunten en vijftig euro winnen. De kwartfinalisten krijgen drie kwalificatiepunten, en alle andere deelnemers één.

Live kijken

De finales vinden morgen om half één plaats in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. De knock-outfase zal vanaf drie uur live te volgen zijn op het Twitch kanaal van Esports Game Arena.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje