Nieuws

Aikoio wint Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split

Aikoio wint Hearthstone Topdesk Nationals Summer Split

Aikoio van Obsidian Thieves heeft de Summer Split van de Hearthstone Topdesk Nationals gewonnen. Hiermee wint hij een geldprijs van 200 euro, kwalificeert hij zich voor de Grand Finals en mag hij zich de komende periode Hearthstone Nationals kampioen noemen.

Deze zaterdag gingen zestien van de beste spelers van de Benelux in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel van Nationals kampioen te bemachtigen. Maxvdp, Benene, Tbird en regerend Nationals kampioen CptnKitty van mCon Esports, ythehunter, Dreadhead, Këlthrag, Badajimpom, Heerpeer en Mechnificant van Divided Gaming, Aikoio, JTBrinkers en MJ1997 van Obsidian Thieves, Revokez van Glorious Gaming, Thice en Remco waren succesvol de kwalificatieperiode doorgekomen en gingen de strijd met elkaar aan om de prijzenpot van vierhonderd euro en de felbegeerde titel van Hearthstone Nationals Kampioen te bemachtigen.

Kwartfinales

Na de groepsfase waren Dreadhead, JTBrinkers, ythehunter, Aikoio, revokez, Thice, Mechnificant en Tbird de gelukkigen die zich in de kwartfinales wisten te plaatsen. Na deze ronde waren er nog vier spelers over: Dreadhead wist JTBrinkers overtuigend te sweepen met zijn Hand Warlock, terwijl Tbird hetzelfde deed tegen Mechnificant met zijn Big Warrior. Aikoio wist ythehunter met 3-1 te verslaan, wat ook de score is waarmee Thice Revokez versloeg.

Halve finales en finale

In de halve finale liet Aikoio zien dat geen enkele spelers van Divided Gaming het tegen hem op kon nemen door Dreadhead te sweepen met zijn Hand Warlock. De andere halve finale werd een nagelbijter tussen twee oudgedienden in de Hearthstone Benelux scene, waarin Tbird uiteindelijk Thice met 3-2 wist te verslaan. In de grote finale liet Aikoio als eenzame Belg op het eindtoernooi zien dat geen Nederlander aan hem kon tippen, door de speler van mCon Esports met zijn Pirate Warrior met 3-0 te verslaan.Embedded content: https://twitter.com/AikoioHs/status/1444557496413216774

Aikoio mag nu met de hoofdprijs van 200 euro naar huis en zich de komende periode kampioen van de Hearthstone Topdesk Nationals noemen. Ook kwalificeert hij zich voor de Grand Finals in april volgend jaar, waar de beste Nationals spelers van 2021 de strijd met elkaar aan gaan.

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje