Nieuws

Helft Europese PUBG teams valt af na eerste week PGC

12 november 2019, 14:32

Afgelopen vrijdag begonnen 32 teams aan het eerste weekend van het PUBG Global Championship. Verdeeld over twee groepen speelden de teams 6 matches per dag. De top 8 per groep mocht automatisch door naar de halve finales van volgend weekend. De overgebleven 16 teams streden op de zondag nog om de laatste 8 plaatsen.

Van de zes Europese teams wisten drie de eerste ronde niet uit te komen. CrowCrowd en één van de toernooifavorieten, Team Liquid, kwamen net een paar punten tekort om de zondag levend uit te komen. G2 Esports stelde ook teleur door als laatste te eindigen. Het Amerikaanse Envy en Australische Athletico behaalden tegenvallende resultaten en wisten tevens niet hun ticket naar de halve finales te verkrijgen. Verder vielen Armory Gaming, Radical Jesters en DeToNator ook af.

Europese eer

De halve finales zijn aankomende vrijdag tot en met zondag. De overgebleven 24 teams zijn onderverdeeld in drie groepen van 8. Deze teams worden vervolgens per dag tegen elkaar gezet: vrijdag spelen groep A & B; zaterdag spelen groep B & C en zondag spelen groep C & A. Zo speelt ieder team twaalf wedstrijden. Het totaal aantal punten wordt vervolgens opgeteld en zo vallen er opnieuw 8 teams af. Het is nu aan Na’Vi, FaZe en TSM om de Europese eer hoog te houden.