Nieuws

HenryG stopt na 6 jaar als esports-commentator: "Deze carrière heeft mijn hart opgegeten"

5 september 2020, 11:49

Henry "HenryG" Greeg stopt met zijn baan als Esport Caster. De 32-jarige Brit versloeg meer dan 150 Counter-Strike: Global Offensive toernooien in zijn 6-jarige loopbaan. Dat deed hij veelal met zijn tafelpartner Matthew "Sadokist" Trivett. Volgens de Brit heeft hij veel voor zijn carrière opzij moeten zetten en is het tijd voor wat anders: "Ik heb deze carrière mijn hart laten opeten".

In een uitgebreid interview met esportsjournalist Jarek "Dekay" Lewis legt HenryG uit waarom hij stopt met het verslaan van esports. "Hoe mooi het ook was dat ik in 2019 de Esports Caster van het Jaar-award won, wist ik van binnen al dat ik klaar was met casten van esports", legt de Brit uit. "Zeker nu alles, logischerwijs, naar de online arena is verplaatst is mijn motivatie nog lager. Ik leef voor de volle zalen en arena's, het geschreeuw van het publiek en de sensatie."

HenryG geeft aan dat niet alleen het esports verslaan hem teveel is geworden. Ook de recente uitlating van zijn ex Kelly Jean zijn hem klaarblijkelijk teveel geworden. "De tempo van deze carriere ligt zo hoog. Ik ben daardoor niet de persoon die ik moest zijn voor de personen in mijn omgeving", legt HenryG uit. "Ik zou liegen als ik niet zou toegeven dat recente persoonlijke omstandigheden geen rol hebben gespeeld in mijn beslissing. Ik kan de realiteit om voor de microfoon te staan niet meer aan. Nooit meer."

Embedded content: https://twitter.com/HenryGcsgo/status/1301925274221785089?s=20

HenryG eindigt het lange interview met een statement. Op 7 september kondigt de Brit aan wat zijn volgende stappen binnen esports zijn. "Mijn volgende stap gaat een enorme stap zijn voor de CSGO community. Neem dat van mij aan."