Nieuws

Nederlandse game studio onthult nieuwe shooter game

Nederlandse game studio onthult nieuwe shooter game

De Nederlandse gamestudio StickyLock heeft hun plannen voor een nieuwe multiplayer First Person Shooter gedeeld. De studio hoopt met de game een nieuwe genre binnen de shooters te creëren die draait om innovatie en een mechanic die StickyLock the glitch noemt.

Histera: Fall of Human is een multiplayers First Person Shooter die zich afspeelt in een sombere onleefbare toekomst. De machtige en rijke personen hebben de wereld verlaten en nu moeten de overgebleven mensen in arena’s vechten om aan de onleefbare wereld te ontsnappen.

Unieke ervaring

Het wordt voor FPS-fans een nieuwe ervaring. De spelers vechten namelijk in een dynamische arena. Het strijdveld verandert dankzij the glitch voortdurend in één van de drie verschillende locaties van drie verschillende tijdperken. De Pliocene hoogvlakte uit de prehistorie, het door oorlog verscheurde Novgorod van de 20e eeuw en de futuristische metropool van Montorro City.

Tijdens de game verandert de map waardoor spelers beschikking krijgen over wapens uit de verschillende tijdperken. Zo kan een speler een pijl en boog vinden in de prehistorie, maar verderop gasgranaten en snipers uit de 20e eeuw. Het wordt essentieel om samen te werken met je teamgenoten om the glitch in jouw voordeel te laten werken zodat je de tegenstander kan domineren.

Toekomstplannen

StickyLock hoopt eind dit jaar in early access beschikbaar te zijn op Steam met één enkele gamemode: Deathmatch. In de trailer laat de lead developer weten dat ze ook verder in de toekomst kijken. De gamestudio werkt er hard aan om een level editor toe te voegen zodat fans hun eigen unieke arena kunnen bouwen. Daarnaast hoopt de gamestudio een unieke en speciale game te creëren door middel van feedback uit de community

Updates rond de game zoals de presentatie van de lead developer of de teaser trailer zijn te volgen op de website en via het Twitter-kanaal.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen