Blizzard Entertainment
Nieuws

iGXc wint Hearthstone Masters Tour Madrid Online

27 oktober 2020, 17:31

Dit weekend heeft de Chinese iGXc de Hearthstone Masters Tour Madrid Online gewonnen, door in de finale de Japanse Alutemu met 3-1 te verslaan. De Nederlandse Goudhout was de best presterende speler uit de Benelux, met een score van 6-3 waarmee hij de 63ste plaats behaalde.

Aan het grote Hearthstone toernooi, dat afgelopen weekend plaatsvond, deden 304 spelers mee. Na twee dagen Swiss waren hier nog acht spelers van over: de Chinese iGXc, de Koreaanse Hi3, de Taiwanese GivePLZ, de Franse Gaby, de Turkse Batupaksoy, de Japanse Alutemu, de Oekraïense J4YOU en de Russische MM78.

Na de kwartfinales waren hier enkel nog iGXc, Gaby, Alutemu en J4YOU van over. In de halve finales was vervolgens het duel tussen de Chinese speler en het Franse vijftienjarige wonderkind Gaby het hoogtepunt. Deze match werd uitmuntend door beide spelers gespeeld, maar eindigde op een zenuwslopende manier in het voordeel van iGXc.

Nadat de Japanse Grandmaster Alutemu zijn Oekraïense tegenstander met een krappe 3-2 versloeg, werd het de eerste Masters Tour-finale dit jaar zonder Europeanen. Met zijn Soul Demon Hunter, Tempo mage en Bomb Warrior wist iGXc de 3-1 overwinning op zijn Japanse tegenstander te pakken en werd daarmee de eerste Chinese speler die een Hearthstone Masters Tour won.

Embedded content: https://twitter.com/HSesports/status/1320496520131559425?s=20

Grandmasters

Nu alle Masters Tours van dit jaar gespeeld zijn, is bekend welke spelers in 2021 de onlangs gedegradeerde Grandmasters mogen vervangen. Dit wordt gebaseerd op het gewonnen prijzengeld op alle Hearthstone Masters Tours dit jaar bij elkaar opgeteld.

In Azië zijn de drie gelukkigen de Taiwanese GivePLZ, de Koreaanse Hi3 en de Singaporese LambySeries. In Amerika komen er door het Hearthstone-pensioen van ETC maar liefst vier plekken vrij. Deze worden gevuld door de Mexicaanse Impact, de Braziliaanse Fled en de Amerikaanse Dreadeye en justsaiyan.

In Europa, wat veruit de meest competitieve regio is, zijn alle drie de nieuwe Grandmasters winnaars van Masters Tours. De Franse Warma, de Italiaanse Leta en de Spaanse Frenetic mogen volgend jaar aan de hoogste competitie deel nemen. Warma en justsaiyan waren allebei dit jaar uit Grandmasters gedegradeerd, maar mogen door hun verzamelde prijzengeld meteen weer terug de competitie in.

Benelux

Voor de spelers uit de Benelux viel deze Masters Tour enigszins tegen. Met negen spelers deden er nog nooit zo veel spelers uit de Benelux mee aan een Masters Tour, maar slechts drie van deze spelers wisten de tweede dag te behalen. Op de eerste dag viel de Nederlands-Vietnamese Tyler al snel uit uit na zijn eerste match verloren te hebben. Na de derde ronde besloot de Belgische Foxmen te stoppen met een score van 1-2, en vielen de Nederlandse CptnKitty en de Belgische BabyBear uit met een score van 0-3. In de vierde ronde viel de Belgische Maverick uit, en in de vijfde ronde de Belgische SMOrc.

Van de drie overgebleven spelers vielen er twee uit in de achtste ronde met een score van 4-4, de Luxemburgse wiRer en de Nederlandse Cyberostrich. De Nederlandse Goudhout, die gekwalificeerd was door het winnen van de Hearthstone TopDESK Nationals, wist uiteindelijk een fenomenale score neer te zetten van 6-3.

Deel: