Nieuws

Ibai krijgt voor de vierde keer een Twitch ban

Ibai krijgt voor de vierde keer een Twitch ban

De grote Twitch-streamer Ibai is vandaag verbannen van Twitch. De spanjaard is waarschijnlijk verbannen omdat er per ongeluk naaktbeelden te zien waren op zijn stream.

Ibai is enorm in populariteit gestegen dit jaar en heeft bijna zes miljoen volgers. Daarmee is de Spanjaard een van de grootste niet-engelstalige kanalen op het platform. De streamer heeft nog niet van zich laten horen, maar hij is waarschijnlijk verbannen omdat er naaktbeelden verschenen toen hij op Twitter zat.

Het is de vierde keer in twee jaar tijd dat Ibai is gebanned op Twitch. Tot nu toe heeft de langste ban drie dagen geduurd, hoe lang deze ban gaat duren is nog niet bekend. Als een streamer vaker verbannen wordt is de duur van nieuwe bans vaak langer, hoewel Twitch elke ban altijd los bekijkt. De verwachting is dat het deze keer tussen één dag en zeven dagen duurt. De vorige ban van Ibai kwam ook door naaktbeelden.

League of Legends team

Eerder deze maand kwam Ibai ook al in het nieuws doordat hij samen met voetballer Gerard Piqué een plek heeft gekocht in de Superliga, de Spaanse League of Legends-competitie. Ze namen de plek over van Astralis, die esportsorganisatie had een academy team in de Spaanse competitie. De twee Spanjaarden zouden er 300.000 dollar voor over hebben gehad om een plek in de competitie te krijgen. In de Superliga spelen semi-professionele teams en academy teams van LEC-teams. Het seizoen bestaat uit twee competities waarbij teams zich kunnen kwalificeren voor EU Masters, het grootste semi-prof League of Legends-toernooi van Europa.

Ibai

De Spanjaard heeft veel bereik en spreekt regelmatig grote sterren. Naast eigenaar te zijn van een League of Legends-team samen met Piqué, heeft hij een serie waar hij met beroemdheden praat. Ronaldinho, Dybala en Aguero zijn voetballers die al tegenover Ibai hebben egzeten. Daarnaast werd hij ook door Lionel Messi uitgenodigd voor zijn afscheidsfeest bij FC Barcelona.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen