Nieuws

IgNar (FlyQuest) over Worlds 2020: "Onze kansen zijn erg klein"

IgNar (FlyQuest) over Worlds 2020: "Onze kansen zijn erg klein"

7 oktober 2020, 09:24

NA doet het op Worlds 2020 nog niet heel erg goed. FlyQuest verloor gisteren voor de tweede keer in drie wedstrijden en krijgt het erg zwaar om de Group Stage te overleven. Esports Club sprak kort met FlyQuest-support IgNar over de verloren game tegen DRX en de rest van het toernooi.

IgNar speelde tegen DRX een ongelukkige wedstrijd als Pantheon support. Vooral zijn engage toen de tegenstander de Rift Herald aan het doen was pakte niet uit zoals gehoopt. "Niemand kon op dat moment engagen, dus deed ik het maar. Dat was in overleg met het team, maar we waren te slordig in de fight en misschien een beetje te bang." Dat NA zo onder een vergrootglas ligt op Worlds maakt de support niet zoveel uit. "Dat boeit ons niet zoveel, wij willen gewoon ons spelletje spelen."

Het eerste deel van de Group Stage zit erop en FlyQuest heeft een klein wonder nodig om nog verder in het toernooi te komen. FlyQuest won tot nu toe alleen van Unicorns Of Love en volgens IgNar is dat heel simpel te verklaren: "DRX en TOP Esports zijn gewoon veel beter, dat is eigenlijk de enige reden." Als we IgNar vragen naar zijn verwachtingen voor de rest van het toernooi reageert hij vastberaden en eerlijk. "Ik denk dat we nog steeds een kans hebben, maar die is wel erg klein. We vinden het belangrijker om alles te geven in de laatste games dan om de Group Stage te overleven."

Quarantaine

De tiende editie van Worlds is een vreemde ervaring voor spelers, want na hun reis naar Shanghai moesten ze eerst twee weken in quarantaine en zaten ze gescheiden van elkaar in hotelkamers. IgNar legt uit dat dat geen fijne ervaring was. "Quarantaine was niet leuk om eerlijk te zijn en het eten dat we kregen was niet lekker. Gelukkig kunnen we nu in ieder geval wel weer met het team samen zijn." Ook mentaal is de huidige situatie natuurlijk niet wenselijk, legt IgNar uit: "We hebben in NA al een half jaar niet op stage gespeeld, dus dat is erg vervelend. Het is voor mij een groot verschil met 2017, toen ik ook op Worlds was. Met publiek is mijn motivatie wel wat hoger, dus dit is een hele rare situatie."