Nieuws

India verbant PUBG Mobile en 117 andere Chinese apps

India verbant PUBG Mobile en 117 andere Chinese apps

De Indiase overheid heeft in haar land 118 Chinese apps verbannen voor zowel iOS als Android, waaronder PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG) Mobile. De mobiele variant van de battle royale game is een van de populairste applicaties in India. Daarnaast hebben onder andere Team SoloMid en Fnatic een eigen PUBG Mobile esportsteam in het land. Wat de gevolgen zijn, is onduidelijk.

De Indiase overheid besloot op 2 september 118 Chinese applicaties te bannen in het land, voor zowel iOS toestellen van Apple, als mobiele apparaten die op Google's Android draaien. Onder de applicaties zijn ook een flink aantal games te vinden, met name van technologie- en internetbedrijf Tencent. Tencent behoort tot de top 4 van grootste internetbedrijven ter wereld, na Google, Amazon en Ebay.

Embedded content: https://twitter.com/Slasher/status/1301131453498109954?s=20

PUBG Mobile is een van de games die verbannen is. De app is momenteel de meest populaire op de lijst van de verbannen apps; volgens bronnen heeft het spel ongeveer 40 miljoen maandelijkse gebruikers in India. Ook heeft het spel een levendige esports-scene, waarbij de Amerikaanse organisatie Team SoloMid en het Engelse Fnatic beide een eigen team hebben in India. Wat de gevolgen daarvan zijn, en of de spelers wellicht een PUBG Mobile-carrière buiten de landsgrenzen kiezen, is vooralsnog onduidelijk.

In de lijst van verbannen applicaties zijn ook WeChat, Arena of Valor en Baidu terug te vinden. Bekende applicaties die met name in China enorm populair zijn.

Reden van de verbanning van applicaties

Volgens de Indiase overheid verzamelt een deel van de verbannen applicaties gebruikersdata zonder toestemming van de eindgebruiker. Dit zouden zij uit verschillende bronnen hebben opgemaakt. De data wordt vervolgens naar servers buiten India gestuurd. De compilatie van de data, het verkrijgen ervan en de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld profilering zouden een gevaar vormen voor de nationale veiligheid, aldus de Indiase overheid.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld