Nieuws

Infinity Ward maakt anti-racisme plannen Call of Duty bekend

Infinity Ward maakt anti-racisme plannen Call of Duty bekend

4 juni 2020, 13:21

Infinity Ward heeft vandaag haar aanpak om racisme in Call of Duty beter te gaan bestrijden bekend gemaakt. Zo worden er op racisme gerichte report-systemen en strengere filters voor chats en namen aan de spellen toegevoegd.

Een groot gedeelte van de wereld, dus ook de game-industrie, is op dit moment bezig met het onderwerp racisme. Veel bedrijven hebben een statement naar buiten gebracht over hun standpunt in de kwestie. Infinity Ward doet dat ook en komt daarnaast met extra anti racisme-maatregelen voor spellen in de Call of Duty-franchise. "Er is geen plaats voor racisme in onze spellen" zegt Infinity Ward. "Dat is iets waar we vanaf onze oprichting aan werken en waarbij we nu tot de conclusie komen dat we daarin kunnen verbeteren. Op dit moment bannen we al duizende overtreders per dag, maar we komen nu tot de conclusie dat dat niet genoeg is."

Embedded content: https://twitter.com/InfinityWard/status/1268297976901849089?s=20

De ontwikkelaar geeft aan dat er meer middelen ingezet zullen worden om racisme te monitoren en herkennen. Zo worden er meer in-game report-systemen toegevoegd en worden chat-filters en naamsveranderingen meer beperkt. Deze hulpmiddelen moeten het makkelijker maken voor spelers om racistische uitingen in het spel aan te geven en dus meer overtredende spelers te straffen.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders